Haos zbog snega i na aerodromu Hitrou

Izvor: Mondo, 21.Jan.2013, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos zbog snega i na aerodromu "Hitrou"

Londonski aerodrom "Hitrou", najprometnija vazdušna luka u Evropi, otkazao je danas oko 130 letova zbog snega i slabe vidljivosti.

To je deset odsto od ukupnog broja predviđenih letova, dok je juče bilo otkazano 260 letova, odnosno 20 odsto, naveo je AP.

Nevreme koje je pogodilo zapadnu Evropu izazvalo je poremećaje i u domaćem železničkom saobraćaju u Velikoj Britaniji, kao i na linijama ka Francuskoj i Belgiji, a zatvoreno je i nekoliko stotina škola.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Vazdušni saobraćaj u Britaniji je u kolapsu od petka, putnici na aerodromu "Hitrou" stoje u dugim redovima, a neki su bili prinuđeni i da provedu noć u aerodromskoj zgradi.

Aerodromske vlasti tvrde da su potrošile nekoliko miliona funti da poboljšaju borbu sa ledenim i snežnim uslovima nakon što je ovaj aerodrom bio zatvoren nekoliko dana zbog snega u decembru 2010.

Meteorolozi i u celoj Velikoj Britaniji najavljuju snežne padavine tokom cele naredne nedelje.

Sneg i loše vreme, izazvali su probleme u avio-saobraćaju i u Nemačkoj.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sneg i led okovali London, Pariz...

Izvor: Studio B, 21.Jan.2013

Stotine letova širom Evrope otkazano je danas zbog snega, ledene kiše i slabe vidljivosti, a meteorolozi prognoziraju nove snežne padavine..."Zaleđeni" aerodromi u Londonu, Parizu, Frankfurtu, Minhenu, Amsterdamu.. U Britaniji danima zatvoreno oko 3.000 škola...Sneg i dalje pada u severnoj Engleskoj...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.