Hamond: Velika mogućnost da iza obarawa aviona stoji ID

Izvor: RTS, 05.Nov.2015, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamond: Velika mogućnost da iza obarawa aviona stoji ID

Zvanični London smatra da postoji velika mogućnost da grupa povezana sa ekstremističkom Islamskom državom stoji iza bombaškog napada na avion ruskog avioprevoznika "Kogalimavija" u kojoj je poginulo 224 putnika i članova posade.
Na pitanje da li misli da iza tragedije stoje ektremisti IS, britanski šef diplomatije Filip Hamond je rekao da je ID Sinaj preuzeo odgovornost za obaranje ruskog aviona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Razmotrili smo kompletnu situaciju, uključujući tu tvrdnju, ali naravno i druge informacije i zaključili da postoji značajna mogućnost (da je tako)", rekao je Hamond televiziji Skaj.
Izvori američkih i evropskih službi bezbednosti ranije su saopštili da dokazi ukazuju da je najverovatniji uzrok nesreće ruskog aviona iznad Sinaja u Egiptu bomba koju su podmetnuli džihadisti ID-a.
Oni, međutim, naglašavaju da nisu došli do konačnih zaključaka o nesreći ruskog aviona.
Avion ruske aviokompanije "Kogalimavija", na letu od Šarm el Šeika do Sankt Peterburga, srušio se u subotu, 31. oktobra, 23 minuta nakon poletanja, oko 100 kilometara od Ariša u Severnom Sinaju.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.