Hamnei: Velika Britanija je izvor zla i nesreća

Izvor: Vostok.rs, 18.Dec.2016, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamnei: Velika Britanija je izvor zla i nesreća

Vrhovni vođa Irana - ajatola Ali Hamnei - nazvao je Veliku Britaniju „izvorom zla i nesreća“.

Oglasio se na ovaj način posle izjave britanske premijerke Tereze Mej koja je ocenila da je Iran „pretnja bezbednosti zemalja Persijskog zaliva i Bliskog Istoka“. Pritom je dodala da je njena zemlja „potpuno privržena strateškom partnerstvu sa zemljama Zaliva“.

Još je dodala da London nastavlja da sa zemljama Persijskog zaliva radi na pariranju „iranskoj pretnji“.

Povodom svega ovoga, Hamnei je još rekao:

„Englezi su u poslednje vreme izgubili svaki stid... Evo, nazvali su Iran pretnjom regionu. Uprkos takvim optužbama, svi znaju da su upravo Englezi oduvek bili izvor opasnosti, smuta i nesreća“.

Hamnei je dodao da je Velika Britanija i tokom poslednjih 20 godina bila „izvor zla za zemlje regiona“.

Ministarstvo spoljnih poslova Irana pozvalo je posle Hamneijevog nastupa britanskog ambasadora u Teheranu i izrazilo mu protest zbog provokacionih komentara Tereze Mej na samitu Saveta za saradnju arapskih država Persijskog zaliva koji se održava u Bahreinu.

U minuli četvrtak je Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije pozvalo ambasadore Rusije i Irana i izrazilo im „zabrinutost povodom situacije u Alepu“.

Fakti
 

Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.