HILJADE BRITANACA IZAŠLO NA ULICE: Nećemo Bregzit bez sporazuma! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2019, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HILJADE BRITANACA IZAŠLO NA ULICE: Nećemo Bregzit bez sporazuma! (FOTO/VIDEO)

U Londonu i ostalim velikim britanskim gradovima i danas su počela okupljanja protiv odluke premijera Borisa Džonsona da suspenduje rad parlamenta dva meseca do Bregzita.

Demonstranti su se okupili u blizini Dauning strita u centru Londona, kao i u Mančesteru, Belfastu, Jorku, Liverpulu i drugim gradovima da pokažu rešenost da blokiraju Bregzit bez sporazuma.

Oni su bili podstaknuti Džonsonovom odlukom da zatvori parlament na pet nedelja, zbog čega opozicija neće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imati vremena da preduzme mere za sprečavanje Bregzita bez dogovora.

Demostranti su u Londonu uzvikivali: "Borise Džonsone, sram te bilo.''

Njegov plan je naišao i na protivljenje dela poslanika koji su planirali da ove nedelje donesu zakonske propise kako bi sprečili izlazak iz Evropske unije bez dogovora.

Good couple of thousand at #stopthecoup protest in Parliament Square. pic.twitter.com/D12R0ulUYd

— Henry Langston (@Henry_Langston) August 28, 2019

Džonsonvo zatvaranje parlamenta takođe se osporava u tri odvojena sudska slučaja.

Thousands of people have gathered in central London, protesting against plans to suspend Parliament, ahead of #Brexit

More than 30 rallies are taking place in locations across the UK todayhttps://t.co/LzVXLb2gmA pic.twitter.com/9MN9GX1ZMz

— BBC News (UK) (@BBCNews) August 31, 2019

Novinar i aktivista Oven Džons, koji će se obratiti protestantima u Londonu, rakao je da zajedno moraju odbraniti demokratiju.

Well done #Sheffield!!! We're done with #BoorishJohnson already! #dictatorship #getthetoriesout #democracy #bbc #bbcnews #news #Brexit #Parliamentshutdown #stopthecoup @chunkymark @pplsassembly pic.twitter.com/BeBJnSa314

— Daryl Quincy (@darylquincy) August 31, 2019

Premijer koji nije došao na funkciju izbornim procesom ućutkuje izaprane poslanike koji žele da spreće najveću političku katastrofu od Drugog svetskog rata - izjavio je on.

#Brexit protests today – LIVE: Crowds march across UK to demonstrate as London brought to standstill https://t.co/MnETbHmNcP #news pic.twitter.com/eH7UhZPD5x

— 💛💙LegoLASS💚🏳️‍🌈 (@MouseTr1) August 31, 2019

Demonstracije su održane u više od 30 gradova širom Britanije, a u Oksfordu su se protestanti okupili ispred univerziteta Baliol na kome je Džonson studirao.

Proteste nazvane "Zaustavi državni udar" pokrenula je antibregzitaška grupa "Nova Evropa je moguća".

Crowds chanting stop the coup at anti Brexit event in Liverpool city centre pic.twitter.com/fasl21khyu

— Tom Duffy (@tabduffy39) August 31, 2019

Grupa je najvila proteste istomišljenika u Amsterdamu, a demonstranti su se okupili i u Berlinu gde se pojavio transparent sa natpisom: "Poslednji put je zbog ovoga kralju letela glava".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Velikoj Britaniji protesti zbog odluke premijera o prekidu rada parlamenta

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2019

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se danas u nekoliko britanskih gradova osuđujući "državni udar" premijera Borisa Džonsona, koji je doneo odluku o privremenom prekidu rada parlamenta pre zvaničnog istupanja zemlje iz članstva u Evropskoj uniji (EU) (Bregzit)...Demonstranti su se okupili u Mančesteru,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.