Govor mržnje i antisemitizam na dresovima Arsenala

Izvor: Mondo, 02.Jul.2019, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Govor mržnje i antisemitizam na dresovima Arsenala

"Adidas" pokrenuo istragu nakon što su korisnici na društvenim mrežama ispisali uvredljive sadržaje na dresovima londonskog kluba.

Tviter nalog kompanije "Adidas" u Velikoj Britaniji pokrenuo je kampanju #DareToCreate (Usudi se da kreiraš) kako bi omogućili navijačima Arsenala da na dresovima ispišu vlastita korisnička imena, koja bi potom bila dostupna za naručivanje.

Međutim, usledile su salve uvredljivih izraza i fraza, što nije "filtrirano", pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je u roku od nekoliko sati brend poslao poruke i fotografije sa rasističkom i antisemitskom sadržinom.

Korisnici ove društvene mreže su se potpisivali kao "nevini Hitler", "spalite sve Jevreje", "umrite 'crnčuge'" i slično, a pominjani su i nestala devojčica Medelin Meken i tragedija na Hilsborou.

Engleski mediji pretpostavljaju da je grešku napravio automatski sistem koji niko nije kontrolisao, pa je "adidas" brzo obustavio celu kampanju.

"Kao deo našeg partnerstva s Arsenalom, postali smo svesni zloupotrebe od strane manjine koja je stvorila uvredljive sadržaje. Odmah smo reagovali i onemogućili da se to ponavlja, a naš tim će da sprovede istragu", saopšteno je iz kompanije engleskim medijima.

Ovim povodom se oglasio i londonski klub.

"Potpuno osuđujemo govor mržnje, kojem nema mesta ni u našem klubu, niti u engleskom društvu", navedeno je iz tabora "tobdžija".

WHAT THE HELL? @adidasUKpic.twitter.com/HElQh3VMOj

— The Reagan Battalion (@ReaganBattalion) July 2, 2019

Unbelievable tweet from our main sponsor @adidasUK#GlazersOutpic.twitter.com/iKGWpTAXL3

— Stretford Ender (@BornNBredRed19) July 2, 2019

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.