Gas u Evropi premašio 1.900 dolara za hiljadu kubika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2022, 23:53

Gas u Evropi premašio 1.900 dolara za hiljadu kubika

Cena gasa u Evropi premašila je danas 1.900 dolara za 1.000 kubnih metara, prvi put od 9. marta ove godine, prema podacima sa londonske ICE berze.

Cena gas za isporuku u avgustu (fjučers ugovori) porasla je na holandskom TTF čvorištu na 1.926 dolara za hiljadu kubika, odnosno na 182,65 evra po megavat-satu (MWh), izveštava Tass.

Od početka današnjeg trgovanja, cena gasa je skočila za skoro 7 odsto na dnevnom nivou.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Svuda rastu cene energenata, Srbiju pogađa sve što i Evropu – nezahvalne prognoze za jesen

Izvor: RTS, 08.Jul.2022, 09:13

Od avgusta gas u Srbiji poskupljuje za devet odsto, a u Evropi je cena gasa premašila 1.900 dolara za 1.000 kubnih metara. Novinarka RTS-a Ružica Vranjković navela je da cene energenata reaguju na svaka pomeranja i da je teško davati bilo kakve prognoze, jer Srbija nije izolovana, već je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.