Garson: Asanž nije ni pirat, ni terorista

Izvor: RTS, 03.Avg.2012, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Garson: Asanž nije ni pirat, ni terorista

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž nije ni pirat, ni terorista, rekao bivši španski sudija Baltazar Garson, koji besplatno zastupa Asanža.

Čuveni bivši španski sudija Baltazar Garson izjavio je da osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž nije ni pirat, ni terorista.

Garson je rekao da je pristao besplatno da zastupa Asanža, jer ovaj slučaj pogađa ljudska prava, demokratiju i slobodu govora.

On se obratio novinarima u Ekvadoru zajedno sa Asanžovom majkom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kristinom, prenosi AP.

Asanž je potražio utočište u ambasadi Ekvadora u Londonu 19. juna i zatražio politički azil, kako bi izbegao izručenje Švedskoj gde bi bio ispitivan zbog seksualnog uznemiravanja.

Garson je rekao da bi izručenje Asanža bilo jednako njegovom slanju u SAD, gde pristalice Asanža strahuju od toga da ga je velika porota tajno optužila za curenje američkih tajni.

Ekvador je najavio da će objaviti odluku o Asanžovom zahtevu nakon okončanja Olimpijskih igara koje se održavaju u Londonu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.