Frontmen grupe Dajer Strejts Mark Nofler prodaje svoju kolekciju gitara

Izvor: B92, 22.Nov.2023, 17:03

Frontmen grupe "Dajer Strejts" Mark Nofler prodaje svoju kolekciju gitara

Frontmen grupe Dajer Strejts (Dire Straits) Mark Nofler najavio je da će sledeće godine na aukciji u londonskom Kristiju ponuditi kolekciju gitara rekavši da svoje instrumente smatra "starim prijateljima".

Ovaj priznati muzičar poznat po karakterističnom stilu i tehnici sviranja gitare, kompozitor brojnih hitova među kojima su najpoznatiji "Sultans of Sving" i "Money for Nothing", staviće 120 gitara i pojačala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na prodaju 31. januara, saopštila je danas ova aukcijska kuća, prenosi AP.

Procenjena prodajna cena se kreće od 300 funti (375 dolara) za električnu akustičnu mandolinu do 500.000 funti (625.000 dolara) za Gibson Les Paul Standard iz 1959. godine sa završnom obradom u boji crvenog cveta trešnje.

Gitara Gibson Les Paul iz 1983. godine koju je Nofler svirao na albumu "Brothers in Arms" koji je bio na vrhu top-liste 1985. godine i na koncertima Live Aid-a procenjena je na 10.000 do 15.000 funti.

Nofler je rekao da je kolekcija nastala kao rezultat njegove 60-godišnje "ljubavne veze" sa gitarama, ali da je vreme da se odrekne nekih od svojih "dragocenih pratilaca sa šest žica".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.