FED kup: Srbija domaćin Paragvaju u plej-ofu

Izvor: Politika, 10.Feb.2015, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FED kup: Srbija domaćin Paragvaju u plej-ofu

LONDON – Ženska teniska selekcija Srbije u plej-ofu za popunu Svetske B grupe FED kupa igraće protiv Paragvaja na domaćem terenu, odlučeno je danas žrebom u Londonu.

U preostalim duelima plej-ofa sastaće se Slovačka - Švedska, Japan - Belorusija i Španija - Argentina.

Mečevi plej-ofa na programu su 18. i 19. aprila.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Krunićeva: Priželjkivala sam selekciju Paragvaja

Srpska teniserka Aleksandra Krunić izjavila je danas da FED kup reprezentacija nije mogla da dobije boljeg protivnika od Paragvaja u plej-ofu za popunu Svetske B grupe.

„Imamo veliku šansu da dođemo tamo gde nam je mesto, a odakle smo ispali 2014. godine i mislim da nismo mogli da izvučemo bolju ekipu za nas. Drago nam je da smo domaćini i da ćemo ponovo, posle dve godine igrati pred našim navijačima. Verujem u pobedu i da ćemo 2016. godinu dočekati u Svetskoj B grupi”, rekla je Krunićeva za sajt Saveza.

„Smatram da je Paragvaj u Srbiji najbolja moguća varijanta za nas, to sam i priželjkivala. Bilo bi nam veliko opterećenje da idemo u Južnu Ameriku s obzirom da se američka turneja završava krajem marta i počinje sezona šljake u Evropi”, dodala je Krunićeva.

Ishodom žreba u Londonu bila je zadovoljna i Ivana Jorović, koja je u Budimpešti na impresivan način debitovala za FED kup selekciju.

„Veoma sam srećna jer nam je žreb doneo domaćinstvo, imaćemo priliku da igramo pred našom publikom. Veoma sam zadovoljna što nam je protivnik Paragvaj, koji je od svih potencijalnih rivala bio najslabija karika. To ne znači da ćemo se opustiti, igraćemo maksimalno, kao i do sada, kako bi zabeležili što ubedljiviju pobedu”, rekla je Jorovićeva.

Najbolje rangirana paragvajska teniserka je Veronika Kepede Rojg, trenutno 170. igračica na svetu, a u timu su još Monserat Gonsales (239), Kamila Đangreko Kampiz (759) i Sara Himenes (763).

U preostalim duelima plej-ofa sastaće se Slovačka - Švedska, Japan - Belorusija i Španija - Argentina.

Tanjug

objavljeno: 10.02.2015.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.