Izvor: Glas javnosti, 02.Apr.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešdaun: BiH pridružiti svojoj domovini - Evropi

LONDON - Pedi Ešdaun, britanski političar i bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, izjavio je da je "potrebno učiniti sve što se može kako bi se Bosna i Hercegovina pridružila svojoj domovini Evropi".

Ešdaun je u emisiji "The Reunion" (Ponovno okupljanje) britanskog radija "BBC Four" (BBC 4), u kojoj je bilo reči o misiji UNHCR u toku rata u BiH od 1992. do 1995.

"Po mom mišljenju, na Balkanu neće biti mira sve dok preostali >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << prvenstveni arhitekta ovog užasa Ratko Mladić ne bude pred sudom odgovarao za zločine. Ne možete graditi mir u toj zemlji, a to je jedna od najlepših zemalja, Bosna i Hercegovina, u krvi mi je, i ne mogu da zamislim svoj život bez nje, to je neverovatno lepa zemlja, puna neverovatno nadarenih ljudi, apsolutno sam odlučan da učinimo što možemo kako bismo se pobrinuli da se BiH pridruži svojoj domovini, a to je Evropa, a to se ne može uraditi samo na osvetoljubivosti prošlosti", rekao je Ešdaun.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.