Elizabeta II promenila protokol u korist praunučeta

Izvor: Blic, 10.Jan.2013, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elizabeta II promenila protokol u korist praunučeta

London - Britanska kraljica Elizabeta II unela je izmenu u protokol kako bi dete princa Vilijama i Kejt Midlton, ukoliko bude devojčica, moglo da nosi titulu princeze.

U 86. godini, kraljica Elizabeta II ne prestaje da iznenađuje svoje podanike. Nakon što se pojavila u društvu Džejmsa Bonda na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu i snimila Božićni govor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u 3D tehnologiji, nije se libila da dirne u tradiciju.

Prema pisanju E!News-a, Elizabeta II je donela dekret kojim se dozvoljava da dete prinčevskog para, princa Vilijama i Kejt Midlton, ukoliko bude devojčica, može da nosi titulu princeze.

Ovom odlukom, pod nazivom Letters Patent, anulira se dekret koji je 1917. doneo kralj Džordž V prema kojem je samo prvorodjeni sin prestolonaslednika mogao da dobije prinčevsku titulu, ali ne i njegova prvorodjena ćerka.

Princ Vilijam i Kejt Midlton će tako za nekoliko meseci dobiti malog princa ili malu princezu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Elizabeta II se pobrinula za praunuku

Izvor: Mondo, 10.Jan.2013

Britanska kraljica Elizabeta II unela je izmenu u protokol kako bi dete princa Vilijama i Kejt Midlton, ukoliko bude devojčica, nosilo titulu princeze...U 86. godini, kraljica Elizabeta II ne prestaje da iznenađuje svoje podanike. Nakon što se pojavila u društvu "Džejmsa Bonda" na otvaranju Olimpijskih...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.