Da li ovo znači rat: Boing može ostati bez ugovora

Izvor: B92, 27.Sep.2017, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li ovo znači rat: Boing može ostati bez ugovora

London -- Američka kompanija Boing bi mogla ostati bez novih ugovora sa britanskom vladom zbog spora sa Bombardijeom, izjavio je britanski ministar odbrane Majkl Falon.

"Boing je važan investitor u Ujedinjenom Kraljevstvu i značajan igrač, ali bismo voleli da ovakva vrsta pitanja bude rešena na pregovaračkoj bazi", izjavio je Falon komentarišući odluku SAD o uvođenju preliminarne antidampinške carine od 220 odsto na avione kanadskog Bombardijea iz serije C posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tužbe koju je podneo Boing.

"To nije ponašanje koje očekujemo od Boinga i moglo bi zaista da ugrozi naše buduće odnose sa Boingom", izjavio je Falon, a prenosi agencija Frans pres.

"Boing bi trebalo da zaradi dosta od vojne potrošnje Britanije. Imamo ugovore sa Boingom za novu patrolnu letelicu i borbene helikoptere 'apač', a ovakva vrsta ponašanja bi mogla da ugrozi naše buduće odnose sa Boingom", izjavio je on.

Američko Ministarstvo trgovine je prethodno saopštilo da je Bombardije dobio nezakonite državne subvencije koje je iskoristio za prodaju svog aviona ispod proizvodne cene.

Vlasti Kanade i Velike Britanije, u kojima se proizvode delovi za Bombardijeove avione, pokušale su u više navrata da ubede zvanični Vašington da odustane od ovog slučaja.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.