Cijena zlata u padu šest uzastopnih tjedana

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Nov.2015, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cijena zlata u padu šest uzastopnih tjedana

LONDON - Cijena zlata pala je za oko dva posto u petak, na najnižu razinu u šest godina, nižući gubitak vrijednosti šesti tjedan zaredom pod pritiskom jakog američkog dolara i izglednog povećanja američke kamatne stope sljedećeg mjeseca.

Spot cijena zlata spustila se na 1,052.46 dolara za uncu, najnižu razinu od veljače 2010. godine, a pala je 1,3 posto, na 1,057.50 dolara.

Spot cijene pale su za oko 2 posto u sedam dana. Američki futuresi zlata zabilježili >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << bilježe najnižu razinu u šest godina od 1,051.10 dolara za uncu da bi prije zatvaranja pad iznosio 1,3 posto, odnosno 1,056.20 dolara proklizavajući na šestotjednu najnižu razinu.

Zlato je pogodilo jačanje dolara. Zelena novčanica uzdigla se blizu martovskog višegodišnjeg najvišeg nivoa u odnosu na korpu glavnih valuta.

Robe denominirane u dolarima poput zlata postaju skuplje za strane investitore kada američka valuta raste.

Fed je raširio očekivanja o rastu američke kamatne stope prvi put u gotovo deset godina na sastanku 15-16 prosinca. Porast kamatne stope će povećatii oportunitetne troškove držanja zlata i mogao bi pritisnuti ​​potražnju i potaknuti dolar.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.