CS:GO  Veliko finale završeno bez mnogo uzbuđenja

Izvor: B92, 24.Sep.2018, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CS:GO " Veliko finale završeno bez mnogo uzbuđenja

Danas su se sastale prvoplasirana i drugoplasirana ekipa svetske rang liste u velikom finalu CS:GO FACEIT Mejdžora u Londonu, a izgledalo je kao da je samo jedna ekipa bila spremna za ovaj duel.

Očekivali smo jedan od najzanimljivijih duela ove godine, sa obzirom da su obe ekipe ušle u ovaj meč pune samopouzdanja, ali Astralis je još jednom dokazao da su trenutno nedodirljivi na toj prvoj poziciji. Odlazak Kjaerbye-a iz ekipe je bio iznenadan, ali dolaskom Magisk-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oni su postali još bolja ekipa. Što se NAVI-a tiče, jedini igrač koji je danas dao sve od sebe bio je electronic, ali to nije bilo dovoljno za njih da ugroze Dance, ni na jednoj mapi.

Sve je počelo na Nuku, Astralisovom izboru i na mapi na kojoj su neporaženi u 18 mečeva za redom. Tu seriju nastavili su i sada, pošto su potpuno nadigrali ekipu Natus Vincere. Iako je ukrajinsko-ruska ekipa osvojila obe pištolj runde, za njih će biti poražavajuća činjenica da su osvojili samo 6 rundi. S1mple je meč završio sa samo 9 fragova, a kad on ne igra na nivou, cela ekipa je znatno slabija.

Druga mapa bila je Overpass, na kojoj je NAVI poznat kao veoma jaka ekipa. Ovoga puta to nije tako delovalo. Od samog starta Astralis na CT strani deluje kao bolje organizovana ekipa, ali ipak nakon par grešaka, na poluvremenu su vodili sa 9-6. Očekivalo se da će Zeus i ekipa sada da pojačaju, pošto 6 rundi na overpassu kao teroristi, nije loš skor. Ipak pored solidne CT strane, Astralis je opet nastavio da nadigrava protivnike i rutinski okonča ovaj meč rezultatom 16-9.

Dugo nismo gledali ovako ubedljive pobede, ne samo u finalnom meču, već kroz ceo plej-of. Od sedam mečeva, samo jednom smo imali prilike da gledamo sve 3 mape. Da li je na kraju momke iz NAVI-a pojela trema ili je ipak Astralis samo toliko bolja ekipa, nismo sigurni, ali oni su definitivno zasluženo slavili ovde. Za njih ovo će biti drugi mejdžor trofej nakon ELEAGUE Mejdžora u Atlanti.

Izvor: RUR
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.