Britanski ministar odbrane preporučio Rusiji da „ode i umukne”

Izvor: Vostok.rs, 15.Mar.2018, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski ministar odbrane preporučio Rusiji da „ode i umukne”

London čeka odgovor Moskve na proterivanje diplomata, rekao je britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson. Istovremeno, on je grubo govorio o mogućnostima ruskog odgovora.




"Ono što radimo je da gledamo kako će Rusija reagovati na ono što smo mi uradili. To je potpuno žestok i neprijateljski čin, koji je Rusija organizovala u Salisburiju. Odgovorili smo na to. Iskreno govoreći, Rusija bi trebalo da ode i umukne (Russia should go away and shut up)", rekao je Villijamson.




Vilijamson je dodao da će London pažljivo proceniti stepen odgovora Rusije.

"Ali, pogrešno im je davati odgovor unapred", rekao je on.

"Rusija je sa moje tačke gledišta donela svesnu političku odluku. Ovo se često naziva "hladnim ratom". Rekao bih da je sada postao izuzetno hladan", dodao je on.



Prema rečima portparola Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove, Vilijamsonove reči kažu da London ima nešto što krije.



"Šta još može ministar odbrane zemlje, koja prikriva okolnosti korišćenja hemijskih agenasa na svojoj teritoriji i ne želi da pruži dostupne informacije, kako to zahteva Konvencija o zabrani hemijskog oružja? London ima nešto što krije. Partneri su nervozni", napisala je Zaharova svojoj fejsbuk stranici.




Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: Retorika Vilijamsona otkriva ekstremnu intelektualnu slabost - Moskva

Izvor: Vostok.rs, 16.Mar.2018, 12:24

. Izvor: Vostok / RT. . Govoreći Rusiji da "umukne", britanski sekretar za odbranu Gavin Vilijamson otkrio je svoju "ekstremnu intelektualnu slabost" i naglasio suštinu britanskih optužbi protiv Moskve, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.. . "Retorika koju je demonstrirao šef britanskog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.