Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jan.2018, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska mornarica pratila 4 ruska broda kod Lamanša

LONDON - Patrolni brod britanske mornarice pratio je ruske brodove kroz Lamanš, saopštilo je danas britansko Ministarstvo odbrane i dodalo da je to najnoviji znak porasta ruske pomorske aktivnosti u blizini britanskih voda tokom prazničnog perioda.

Brod kraljevske mornarice Vestminster poslat je da prati kretanje četiri ruska broda tokom vikenda, koji su prolazili blizu britanskih voda i kretali se ka sjeveru, prenio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je Rojters.

Kako se navodi, vjeruje se da su se ruski brodovi, sa pomoćnim čamcima vraćali iz operacija na Bliskom istoku.

"Lamanš je od izuzetne važnosti za Veliku Britaniju i veoma je važno da Vestminster i kraljevska mornarica motre na ovu ključnu stratešku vezu", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

RUSI "SVE AKTIVNIJI": Britanci pratili četiri ruska broda kod Lamanša

Izvor: Večernje novosti, 08.Jan.2018

Patrolni brod britanske mornarice pratio je ruske brodove kroz Lamanš, saopštilo je u ponedeljak britansko Ministarstvo odbrane i dodalo da je to najnoviji znak porasta ruske pomorske aktivnosti u blizini britanskih voda Patrolni brod britanske mornarice pratio je ruske brodove...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.