Gordon Braun se seli iz čuvene rezidencije u Dauning stritu

Izvor: Blic, 13.Okt.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gordon Braun se seli iz čuvene rezidencije u Dauning stritu

Britanski premijer Gordon Braun rešio je da prekine sa tradicijom dugom više od 275 godina i da se iz Dauning strita broj 10 preseli u susednu rezidenciju koja se nalazi na broju 12, piše danas londonski tabloid "San".

Odluka je rezultat trenutne finansijske krize u kojoj se zemlja nalazi i koja je primorala premijera da zatraži veći prostor za sebe i svoje ključne savetnike koji se bave globalnim previranjima na svetskom tržištu.

Rezidencija u Dauning >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stritu 10 je sedište vlade od 1735. godine. Budući da se radi o zaštićenom zdanju, u rezidenciji britanskog premijera ne smeju da se izvode bilo kakvi radovi u vidu proširenja. Braun će tako dirigovati operacijama iz "ratne sobe" u Dauning stritu 12, u kojoj su trenutno smeštene kancelarije vladine pres službe i jedinice za strateške komunikacije, navodi "San".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gordon Braun se seli iz Dauning strita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2008

LONDON - Britanski premijer Gordon Braun rešio je da prekine sa tradicijom dugom više od 275 godina i da se iz Dauning strita broj 10 preseli u susednu rezidenciju koja se nalazi na broju 12, piše danas londonski tabloid "San"...Odluka je rezultat trenutne finansijske krize u kojoj se zemlja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.