Bračni par držao mladića u ropstvu 24 godine

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2015, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bračni par držao mladića u ropstvu 24 godine

LONDON - Britanski sudija danas je osudio muža i ženu na po šest godina zatvora zato što su gotovo 24 godine držali u ropstvu jednog čovjeka.

Emanuel Edet, doktor, i njegova supruga Antan Edet, medicinska sestra, doputovali su iz Nigerije u Britaniju  1989.

S njima je došao tada 13-godišnji Ofonime Sunday Inuk, za koga su rekli zvaničnicima da im je sin.

Tužioci su saopštili da je on radio kao neplaćeni "kućni dečko" 24 godine, čisteći, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << održavajući vrt i brinući se o dvojici sinova bračnog para.

Inuk je nakon toga kontaktirao humanitarnu agenciju i otputovao je u Nigeriju na Božić 2013. godine, dok su oni uhapšeni tri mjeseca kasnije.

Izričući presudu bračnom paru Edet u Krunskom sudu Harrow u Londonu, sudija Graham Arran izjavio je da su oni lišili Inuka "mogućnosti da vodi normalan život", prenosi AP.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Bračni par držao čoveka u ropstvu 24 godine

Izvor: Radio 021, 08.Dec.2015, 08:12

Britanski sudija juče je osudio muža i ženu na po šest godina zatvora zato što su gotovo 24 godine držali u ropstvu jednog čoveka...Emanuel Edet, doktor, i njegova supruga Antan Edet, medicinska sestra, doputovali su iz Nigerije u Britaniju 1989. S njima je došao tada 13-godišnji Ofonime Sundaj...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.