Boris Džonson ocenio skandaloznom smrt Džordža Flojda

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2020, 15:30

Boris Džonson ocenio skandaloznom smrt Džordža Flojda

Britanski premijer Boris Džonson ocenio je danas "skandaloznom" i "neoprostivom" smrt Afroamerikanca Džordža Flojda tokom brutalnog hapšenja u Mineapolisu, pozivajući demonstrante da protestuju "na zakonit i razuman način" uoči više okupljanja najavljenih u Londonu.

"Mislim da je to što se dogodilo u SAD skandalozno i neoprostivo... Svi smo to videli na našim ekranima i potpuno razumem što su ljudi iskoristili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << svoje pravo na demonstracije. Takođe verujem da se demonstracije moraju odvijati na zakonit i razuman način", izjavio je Džonson u parlamentu.

Smrt Džordža Flojda je pokrenula proteste i talas nasilja u gradovima SAD i drugim zemljama.

Flojd je umro 25. maja tokom brutalnog hapšenja u Mineapolisu, kada mu je policajac belac koji je sada optužen za ubistvo, Derek Čuvin kleknuo na vrat i držao ga tako skoro devet minuta sve dok nije prestao da se pomera, iako je Flojd molio za vazduh i govorio da se guši.

Demonstracije su danas najavljene u londonskom Hajd parku, dok je jedno udruženje za borbu protiv rasizma pozvalo demonstrante da kleknu ispred svojih kuća, uz pridržavanje pravila o fizičkoj distanci zbog pandemije korona virusa.

Najmanje 23 osobe uhapšene su u nedelju na protestu ispred Ambasade SAD u Londonu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.