Beloglavi sup maskota olimpijskog tima Srbije

Izvor: Studio B, 25.Maj.2011, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beloglavi sup maskota olimpijskog tima Srbije

Maskota olimpijskog tima Srbije na Igrama u Londonu 2012. godine, beloglavi sup, promovisana je u sedištu generalnog sponzora Olimpijskog komiteta Srbije kompanije "Telenor".

Novu maskotu su predstavili naši reprezentativci u streljaštvu Zorana Arunović, Damir Mikec i Nemanja Mirosavljev.

Predsednik OKS Vlade Divac ocenio je da će prva maskota našeg tima još od 1912. godine "ojačati osećaj pripadnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << naciji".

"Olimpijski tim je od danas jači za još jednog člana - maskotu koja će biti naš partner u promociji olimpijskih vrednosti", rekao je Divac.

Predsednik OKS je istakao da je izbor maskote pao na beloglavog supa, jer je "neophodno da se zaštiti ptica čiji je opstanak ugrožen na našim prostorima".

"Nadajmo se da će lice naša maskote na Igrama u Londonu uglavnom odavati sreću zbog dobrih rezulltata naših sportista", rekao je slikovito Divac.

Predsednik kompanije"Telenor" u Srbiji Chel Morten Jonsen istakao je da je "vreme da Srbija ponovo ima svoju maskotu na Olimpijskim igrama".

"Poslednji put je uz srpske sportiste bila maskota još 1912. godine, dakle u vreme ruskog cara Nikolaja Drugog i samo dve godine pre nego sto su žene u Norvešoj dobile pravo glasa", podsetio je Jonsen.

On je dodao da je nova maskota odličan grafički izbor, jer "njeno lice odaje čitav spektar osećanja".

Grafički dizajner Ivan Aranđelović istakao je da je prilikom izbora maskote bio inspirisan pticom koja je danas ugrožena vrsta na našim prostorima.

"Na ovaj način želeo sam da ljudima ukažem na potrebu zaštite očuvanja ove ptice i prirode uopšte", rekao je Aranđelović.

Konkurs za davanje imena maskoti otvoren je od danas i biće završen 4. juna, kada će se na trim stazi u Košutnjaku održati " Olimpijski dan".
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.