BBC: Britanija ukida karantin za putnike iz 75 zemalja

Izvor: B92, 02.Jul.2020, 22:39

BBC: Britanija ukida karantin za putnike iz 75 zemalja

Britanska vlada planira ukidanje obaveznog karantina za putnike iz 75 zemalja, prenosi BBC pozivajući se na izvore iz vlade u Londonu.

Spisak ovih zemalja trebalo bi da bude objavljen do kraja nedelje, a mera stupa na snagu u ponedeljak.

Na listi će verovatno biti sve zemlje Evropske unije, Australija, Novi Zeland, a na spisku se neće naći Sjedinjene Države koje su ocenjene kao visoko rizične zbog epidemiološke situacije.

Turističke agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << apelovale su na vladu da što pre objavi listu zemalja i razjasni uslove ulaska u Britaniju.

Ranije je bilo reči o stvaranju "vazdušnih koridora" sa zemljama koje su popularne destinacije među britanskim turistima, ali se od te mere verovatno odustalo.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BBC: Britanija ukida karantin za putnike iz 75 zemalja

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jul.2020

LONDON - Britanska vlada planira ukidanje obaveznog karantina za putnike iz 75 zemalja, prenosi BBC pozivajući se na izvore iz Vlade u Londonu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

"Apsurdno je da nam zemlja koja ima 28 puta više mrtvih od nas uvodi karantin"

Izvor: B92, 03.Jul.2020, 19:49

Lisabon -- Ministarstvo spoljnih poslova Portugalije ocenilo je da je "apsurdno" što je Britanija uvela karantin za putnike iz Portugalije..."Apsurdno je da jedna zemlja, Velika Britanija koja ima 28 puta više mrtvih od koronavirusa nego Portugalija, nameće karantin putnicima iz Portugalije", navelo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.