Avion Borisa Džonsona morao prinudno da sleti

Izvor: Press, 18.Jul.2016, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion Borisa Džonsona morao prinudno da sleti

Avion kojim je novi šef britanske diplomatije Boris Džonson putovao na sastanak sa evropskim liderima u Brisel, u nedelju je morao vanredno da sleti na aerodrom Luton, u blizini Londona, javljaju britanski mediji.
foto: tanjug.rs
Avion kojim je novi šef britanske diplomatije Boris Džonson putovao na sastanak sa evropskim liderima u Brisel, u nedelju je morao vanredno da sleti na aerodrom Luton, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u blizini Londona, javljaju britanski mediji.
"Došlo je do kvara na avionu Kraljevskih vazduhoplovnih snaga, u kojem se nalazio ministar spoljnih poslova i njegovi saradnici, a koji je putovao iz Londona za Brisel, usled čega je letelica morala da sleti na aerodrom Luton", izjavio je portparol britanskog Forin Ofisa, a prenela agencija AFP.
"Nakon kratkog zadržavanja, ministar je nastavio put za Brisel drugim avion", rekao je portparol.
Na avionu BAE 146 je došlo do kvara hidrauličnog sistema, pa su na Lutonu po sletanju letelice poslate vatrogasne službe.
Imenovanje Džonsona, lidera kampanje za izlazak Britanije iz Evropske unije, za šefa diplomatije Velike Britanije je izazvalo veliko iznenađenje u evropskim političkim krugovima.
Tokom jednog od prvih zvaničnih događaja otkad je imenovan ministrom spoljnih poslova, Džonson je izviždan na prijemu povodom Dana pada Bastilje u ambasadi Francuske u Londonu.
 
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.