Izvor: Piplmetar.rs, 28.Maj.2023, 07:30

Žalgiris dobio Čankov Lijetkabelis, a onda i veliko pojačanje

Autor: Aleksandar Obrenović

sreda 24.05.2023.

20:11

Izvor: Sportske.net


U neizvesnoj završnici Žalgiris je uspeo da stigne i do druge pobede nad Lijetkabelisom u okviru plej-ofa litvanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << šampionata i sada vodi sa 2:0, pa je na korak od velikog finala. 
Bilo je danas 83:86 u korist favorita. 
Tomas Dimša je bio najefikasniji kod ekipe Žalgirisa, imao je 15 poena, dok je Ulanovas postigao 14. Kod ekipe Nenada Čanka najefikasniji je bio Kulamae sa 18 poena. 
Nije to sve od dobrih vesti za Žalgiris. 
Ovaj tim je uspeo da dovede i veliko pojačanje za narednu sezonu, a u pitanje je dosadašnji košarkaš Armanija iz Milana, Naz Mitru-Long. 
Ovaj Kanađanin je dobio odrešene ruke Armanija, iako je pod ugovorom na još godinu dana, a kako je saznao „Jurohups“, ubrzo će se sprovesti u delo transfer u Žalgiris. 
Ove sezone u EL ima 7.4 poena po meču, poznat je kao dobar trojkaš, ali ne možemo reći da se baš proslavio ove sezone sa 35% u Evroligi. 


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.