Slovačka nezaustavljiva, Kosta konačno pogodio

Izvor: RTS, 15.Okt.2014, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovačka nezaustavljiva, Kosta konačno pogodio

Slovačka nastavila sa fenomenalnim rezultatima u kvalifikacijama za EP 2016. godine. Španija iskalila bes u utakmici protiv Luksemburga. Dijego Kosta postigao reprezentativni prvenac. Slovenija slavila pobedu u Litvaniji. Šveđani rutinski sa Lihtenštajnom.

Fudbalska reprezentacija Slovačke nastavila je seriju sjajnih igara i rezultata, Španija je rutinski pobedila u Luksemburgu, a Slovenija osvojila dragocene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bodove u Litvaniji, u kvalifikacionim utakmicama za prvenstvo Evrope.

Posle zlata vredne pobede nad Španijom u četvrtak, Slovačka je osvojila sva tri boda i na gostovanju u Belorusiji (3:1), pa je učvrstila vođstvo u C grupi sa maksimalnim učinkom.

Slovaci briljiraju i igraju iznad svih očekivanja, pa se može reći da su već sada na korak od plasmana na šampionat 2016. godine u Francuskoj.

Aktuelni kontinentalni prvak Španija je nakon šokantnog poraza u Žilini rutinski obavila posao protiv Luksemburga (4:0), a vredan pomena je prvenac Dijega Koste u dresu "furije".

Veliku pobedu ostvarila je Slovenija u Vilnjusu savladavši direktnog konkurenta Litvaniju, pa je preuzela drugo mesto u Grupi E, iza Engleske.

Oba gola postigao je Novaković, strelac i u pobedi protiv Švajcarske na prethodnom meču u Mariboru (1:0).

Švedska je očekivano zabeležila uspeh kod kuće protiv autsajdera Lihtenštajna, ali je u odsustvu najboljeg strelca Zlatana Ibrahimovića postigla samo dva gola (2:0).

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.