Sekretar FIBA? Izvinite, ko je taj čovek ?

Izvor: B92, 15.Sep.2019, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sekretar FIBA? Izvinite, ko je taj čovek ?"

Jonas Kazlauskas, legendarni litvanski trener, kaže da nikada nije čuo za Andreasa Zagklisa, dok ovaj nije postavljen na funkciju generalnog sekretara FIBA.

Grk je u decembru prošle godine postavljen na visoku funkciju Međunarodne košarkaške federacije, gde je zamenio pokojnog Patrika Baumana.

Zagklis ima 38 godina, po zanimanju je pravnik i od 2016. bio je direktor pravnog sektora Svetske košarkaške >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << federacije s kojom je i pre toga sarađivao kao savetnik za pitanja iz svoje struke.

Kazlauskas, čija je Litvanija žestoko oštećena u Kini, bio je veoma kritičan.

"Izvinite, ali ko je taj čovek? Radio sam u Grčkoj četiri godine, ali nikada nisam čuo za njega. Ko njega poznaje u svetu košarke? Kakve ideje on ima? Kako će rešiti košarkaške probleme", upitao se Kazlauskas u intervjuu za "15min.lt".

Sudije su dva puta direktno uticale na ishod utakmice u kojoj je igrala Litvanija – prvi put protiv Australija, a drugi put protiv Francuske.

Litvanci nisu uspeli da prođu u četvrtfinale i s razlogom su ogorčeni na čelne ljude FIBA.
Pogledaj vesti o: Litvanija,   Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Litvanski trener: Sekretar FIBA, ko je taj čovjek?

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Sep.2019

Jonas Kazlauskas, legendarni litvanski trener, kaže da nikada nije čuo za Andreasa Zagklisa, dok ovaj nije postavljen na funkciju generalnog sekretara FIBA.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.