Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Avg.2020, 08:50

Rivalka predsednika Belorusije se sklonila u Litvaniju

Opoziciona kandidatkinja na predsedničkim izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovskaja, koja osporava ponovni izbor predsednika Aleksandra Lukašenka, pobegla je u Litvaniju, javio je danas litvanski ministar spoljnih poslova Linas Linkvesijus.

"Stigla je u Litvaniju i bezbedna je", rekao je Linkevisijus.

Demonstracije protiv izborne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pobede beloruskog predsednika, izabranog na nedeljnim predsedničkim izborima na šesti mandat sa više od 80 odsto glasova prema zvaničnim podacima, rasturila je sinoć policija drugu uzastopnu noć.

Spontane demonstracije uz sukobe s policijom počele su u nedelju uveče, po obljavljivanju prvih rezultata izbora, po kojima je predsednik Lukašenko, na vlasti od 1994. godine, pobedio i šesti put.

Tihanovskaja se nije pridružila sinoćnim protestima da bi, kako je rekla, izbegla provokacije a sa njom sinoć nije moglo da se stupi u kontakt. Njena portparolka rekla je za Frans pres da njen tim ne zna gde je.

Ona je noćas poslala poruku preko telegrama da je dobro, ali do vesti da se nalazi u Litvaniji sumnjalo se u autentičnost poruke.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lukašenkova rivalka se sklonila u Litvaniju i pozvala pristalice da prekinu s protestima

Izvor: Beta, 11.Avg.2020

Vodeća opoziciona kandidatkinja na predsedničkim izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovskaja izjavila je danas da se sklonila u Litvaniju i pozvala pristalice da prekinu s demonstracijama.Tihanovskaja je prvobitno odbila da prizna zvanične rezultate izbora održanih u nedelju, u vreme oštrog obračuna...

Nastavak na Beta...

RT: Beloruski opozicioni lider Tihanovskaja je „sigurna“ u Litvaniji, navodi premijer baltičke zemlje

Izvor: Vostok.rs, 11.Avg.2020

Glavni kandidat opozicije koji se na izborima kandidovao protiv beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka trenutno se nalazi u Litvaniji, saopštio je ministar spoljnih poslova te zemlje. „Svetlana Tihanovskaja je sigurna. Ona je u Litvaniji ”, saopštio je Linas Linkevičijus. Litvanski...

Nastavak na Vostok.rs...

Izborni štab glavne rivalke Lukašenka: Beloruske vlasti PRIMORALE Tihanovsku da ode iz zemlje, NIJE IMALA IZBORA

Izvor: Blic, 11.Avg.2020

Izborni štab kandidatkinje opozicije na predsedničkim izborima saopštio je danas da su beloruske vlasti primorale Svetlanu Tihanovsku da napusti zemlju uprkos krvavim demonstracijama protiv navodne pobede i reizbora Aleksandra Lukašenka.

Nastavak na Blic...

Svetlana Tihanovska: „Pobednica“ iz Belorusije

Izvor: Danas, 11.Avg.2020

Glavna opoziciona kandidatkinja na predsedničkim izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovska odbija da prizna rezultate Centralne izborne komisije, po kojima je sa 80,23 odsto pobedio Aleksandar Lukašenko.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.