Razultati drugog dana EP u atletici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2017, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razultati drugog dana EP u atletici

Litvanska atletičarka Airine Palšute osvojila je danas zlatnu medalju u skoku u vis na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

Evropska vicešampionka na otvorenom okitila se zlatom medaljom rezultatom od dva metra i jedan centimetar.

Španska atletičarka Rut Beitija, olimpijska šampionka iz Rio de Žaneira, okitila se srebrom skokom od 1,94 metra.

Bronzanu medalju osvojila je 19-godišnja Ukrajinka Julija Levčenko, koja je prvi put u karijeri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u dvorani preskočila visinu od 1,94.

Altintas osvojio zlato u trci na 400 metara

Turski atletičar Batuhan Altintas osvojio je večeras zlatnu medalju u trci na 400 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

Altintas je pobedio rezultatom 46,92 sekunde.

Srebrnu medalju osvojio je atletičar iz Bosne i Hercegovine Rusmir Malkočević ličnim rekordom od 48,23 sekunde. Treći kroz cilj prošao je Mihaj Sebastijan Ursači iz Rumunije sa 48,86 sekundi, što je njegov najbolji rezultat u sezoni.

Francuskinja Gej osvojila zlato u trci na 400 metara

Francuska atletičarka Florija Gej osvojila je danas zlatnu medalju u trci na 400 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

Gej je pobedila rezultatom 51,90 sekundi, što je njen novi lični rekord.

Srebrnu medalju osvojila je Čehinja Zuzana Hejnova sa 52,42 sekunde, a bronzu je osvojila Justina Svjeti iz Poljske rezultatom 52,52 sekunde.

Terzićeva osma u finalu EP

Srpska atletičarka Amela Terzić nije uspela da osvoji medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, pošto je večeras u finalnoj trci na 1.500 metara zauzela osmo mesto sa vremenom 4:25,15.

Zlatnu medalju osvojila je Britanka Lora Mjuir rezultatom 4:02,39 kojim je oborila rekord Evropskih šampionata star 32 godine.

Poljak Bukovjecki osvojio zlato u bacanju kugle

Poljski atletičar Konrad Bukovjecki osvojio je večeras zlatnu medalju u bacanju kugle na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

Bukovjecki je pobedio hicem od 21 metar i 91 centimetar, što je najbolji rezultat u svetu ove sezone.

Srebrnu medalju osvojio je Čeh Tomaš Stanek sa 21,43 metra, što je njegov novi lični rekord, dok je bronzu osvojio Nemac David Štorl sa 21,30 metara.

Grkinja Stefanidi osvojila zlato u skoku s motkom

Grčka atletičarka Ekaterini Stefanidi osvojila je večeras zlatnu medalju u skoku s motkom na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

Stefanidi je pobedila rezultatom četiri metra i 85 centimetara, što je najbolji rezultat u Evropi ove sezone.

Srebrnu medalju osvojila je Lisa Riz iz Nemačke ličnim rekordom od 4,75 metara, dok su bronzu osvojile Šveđanka Anđelika Bengtson i Marina Kilipko iz Ukrajine.

Lazar Anić šesti u finalu u skoku u dalj

Srpski atletičar Lazar Anić zauzeo je večeras šesto mesto u finalu u skoku u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

Anić je ostvario rezultat od sedam metara i 90 centimetara. On je skočo još 7,45 metara i 7,68 metara, a u preostala tri pokušaja je prestupio.

Zlatnu medalju osvojio je Izmir Smajlaj iz Albanije novim državnim rekordom od 8,08 metara.

Srebrnu medalju istim rezultatom osvojio je Šveđanin Mihel Torneus, dok je bronzu osvojio Ukrajinac Serhej Nikiforov sa 8,07 metara.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Palšute srećna zbog zlatne medalje u Beogradu

Izvor: Beta, 04.Mar.2017

Litvanska atletičarka Ajrine Palšute rekla je danas da je srećna zbog osvajanja zlatne medalje u skoku u vis na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Beogradu."Uzbudjena sam, tek sam na početku sezone, ne mogu da verujem, oduševljena sam. Ne radi se samo o pobedi nego o tome da želim da ostvarim svoje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.