Na jahti zaplenjeno 1,46 tona kokaina

Izvor: RTS, 04.Avg.2017, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na jahti zaplenjeno 1,46 tona kokaina

Francuska mornarica je zaplenila ogromnu pošiljku od 1,46 tona kokaina na južnom Pacifiku i uhapsila četiri člana posade za koje se veruje da su iz Litvanije ili Letonije, saopštili su zvaničnici.
Droga se nalazila na jahti "Afalina" koja je plovila iz Južne Amerike ka Novoj Kaledoniji, prenosi AFP.

Vrednost robe procenjena je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na 256 miliona dolara.
Australijska Komisija za krivično-obaveštajne poslove saopštila je da je zajedno sa partnerima istraživala "Litvanski sindikat".
"Zahvalni smo zbog ove akcije francuskih vlasti koja je zaustavila značajan tovar droge koja je trebalo da dospe na ulice Australije. To pokazuje važnost primene međunarodnog prava i zajedničkog rada obaveštajnih službi na označavanju transnacionalnih kriminalnih organizacija", izjavio je izvršni direktor Komisije Kol Blanč.
Droga je uništena u peći na Novoj Kaledoniji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Avr, na brodu iz Brazila nađeno 1,3 tone kokaina

Izvor: RTS, 04.Avg.2017

Francuske vlasti optužile su osmoricu muškaraca nakon što je 1,3 tone kokaina zaplenjeno sa broda iz Brazila u zapadnoj francuskoj luci Avru, saopštili su francuski zvaničnici. . Droga je bila sakrivena u sportskim torbama...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.