Litvanija pregazila Argentinu za polufinale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2010, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Litvanija pregazila Argentinu za polufinale

ISTANBUL -

Košarkaška reprezentacija Litvanije plasirala se danas u polufinale Svetskog prvenstva u Turskoj, pošto je u Istanbulu "pregazila" Argentinu, pobedivši je sa 104:85.

Konačni rezultat je proizvod poslednje četvrtine, kada su "gaučosi" ublažili razliku, koja je prelazila i 30 poena u korist Litvanije.

U prvom polufinalu igraju Srbija i Rusija, a u drugom SAD i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Litvanija.

Preporođena i promenjena selekcija Litvanije potpuno je kontrolisala meč. Najefikasniji je bio Simas Jasaitis sa 19 poena, dok je Linas Kleiza postigao 17.

Najbolji strelac dosadašnjeg toka turnira, Luis Skola, imao je loše veče, i to je jedan od glavnih uzroka poraza Argentine. Centar je utakmicu završio sa 13 poena, uz šut iz igre 5/16.

Najefikasniji u timu nekadašnjeg olimpijskog pobednika bio je Karlos Delfino sa 25 poena.

Polufinala su u subotu, a finale u nedelju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.