Litvanija čuva Srbiji “mršavu” nadu za EP

Izvor: 011vodič.com, 10.Sep.2019, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Litvanija čuva Srbiji “mršavu” nadu za EP

Fudbaleri Portugalije su u subotu na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu završili ogroman posao u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Trijumfom nad Srbijom su se probili na drugu poziciju kvalifikacione grupe B, poslednje koja vodi na završni turnir, a u utorak će imati priliku i da se odvoje od konkurencije.
MAXBET ASISTENCIJA LITHUANIA – PORTUGAL 2-2&2+, 1+I&1+II
Portugalci će od 20.45 časova gostovati na stadionu LFF u Viljnusu, a rival će im >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << biti jedina ekipa koja na pola kvalifikacija nije ostvarila nijednu pobedu. Litvanci su u dosadašnjem toku takmičenja tri puta izgubili, uz jedan remi sa Luksemburgom na domaćem terenu. Primili su 10 golova i samo Srbija u ovoj grupi ima lošiju odbranu. “Orlovi” su primili 11 pogodaka, od čega devet samo u dva meča, sa Ukrajinom u Lavovu i Portugalijom u Beogradu.
To je jedan od razloga zašto bi pobeda u glavnom gradu Litvanije Portugalce praktično jednom nogom već odvela na Evropsko prvenstvo. Aktuelni prvak Starog kontinenta trenutno ima po bod više od Luksemburga i Srbije, uz jedan meč manje.
– Ova pobeda nam mnogo znači i donosi nam samopouzdanje. Moramo da pobedimo sve ostale utakmice. Srbija je u komplikovanoj situaciji vezano za bodove, ali treba da se usredsredimo na naše obaveze – kazao je posle meča u Beogradu selektor Portugalije Fernando Santoš.
Interensantno, ovo će biti prvi zvaničan okršaj selekcija Litvanije i Portugalije u njihovoj istoriji. Do sada su odigrali samo dva prijateljska meča, u avgustu 2000. i junu 2004. godine. U oba navrata su Portugalci lako trijumfovali, rezultatima 5:1 i 4:1.
Poslednji put je aktuelni prvak Evrope poražen u junu 2018, protiv Urugvaja sa 2:1, u osmini finala Mundijala u Rusiji. To je bio jedini njihov poraz na tom turniru, ali dovoljan za eliminaciju. Posle toga su Santošovi izabranici odigrali devet takmičarskih i dva prijateljska meča, većinu bez prve zvezde Kristijana Ronalda. U tom periodu su ostvarili šest pobeda i pet remija, a osvojili su i novo takmičenje UEFA, Ligu nacija.
PAŽNJA!
Litvanija nije zabeležila pobedu na domaćem terenu na devet prethodnih utakmica.
To su uradili u junu ove godine, pred domaćom publikom. U polufinalu su savladali Švajcarsku sa 3:1, a potom u finalu i Holandiju rezultatom 1:0.
S druge strane, Litvanija je poslednju pobedu zabeležila u julu prošle godine u prijateljskom meču protiv Šri Lanke (2:0), dok je poslednji trijumf u takmičarskim mečevima ostvarila u oktobru 2016. godine, protiv Malte (2:0).
Na poslednjih 26 mečeva koje je odigrala selekcija Litvanije, ostvarila je učinak od dve pobede, dva remija (protiv Malte i Letonije), uz čak 22 poraza. U tom periodu je četiri puta gubila rezultatom 4:0, dva puta sa 4:1 (jednom u Beogradu)…

The post Litvanija čuva Srbiji “mršavu” nadu za EP appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.