Izvor: MozzartSport.com, 16.Jun.2021, 14:15

Liga Konferencija: Vojvodina ide u Litvaniju, Čukarički čeka Azere

Panevežis protiv Lala, Brđani na Sumgait

Dobro je prošla Vojvodina na žrebu za 2. kolo kvalifikacija za Ligu Konferencija, dok je Čukarički mogao i bolje.

Novosađani će igrati protiv litvanskog Panevežisa, dok će tim sa Banovog brda za rivala imati Sumhait iz Azerbejdžana. U prvoj utakmici, 22. jula, Vojvodina će biti gost, dok će Čukarički biti domaćin. Revanši su sedam dana kasnije. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Panevežis je posle 16 kola litvanskog prvenstva na četvrtom mestu sa bilansom od devet pobeda, četiri remija i tri poraza. U pitanju je klub koji je jednom bio osvajač Kupa države, a u prvenstvu mu je najbolji plasman – peto mesto. Ovo mu je prvi put u istoriji da izlazi na evropsku scenu.

Ekipa je puna stranaca, ima čak šestoricu Brazilaca, po jednog Portugalca, Grka, Poljaka, Holanđanina. Ubedljivo najpoznatije ime u sastavu je Džefri Sarpong, nekadašnji fudbaler Ajaksa i Real Sosijedada.

Vojvodina je jednom u istoriji igrala protiv Litvanaca u Evropi, u sezoni 2012/13, kada je eliminisala Suduvu sa 4:0, 1:1.

Čukarički je za rivala dobio Sumgait, koji je prethodnu sezonu u Azerbejdžanu završio na trećem mestu sa 20 bodova manje od prvaka Nefčija.

U pitanju je klub koji je osnovan 2010. godine i u sastavu ima samo jednog stranca, Rusa, dok su sve ostali domaći fudbaleri. Sumgait, slično Brđanima, voli da forsira igrače iz domaće škole.

Sumgaitu je ovo druga sezona u Evropi, prva je bila prošle godine, kada ga je odmah na startu izbacila Škendija i to u Azerbejdžanu sa 2:0.

Imali su srpski belo-crni iskustvo sa Azerima, doduše nepovoljno: u jesen 2015. Gabala je u dva meča bila bolja od Čukaričkog (2:0, 0:1). Prilika je da Dušan Đorđević i njegovi puleni naplate taj dug.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.