FIBA Evropa demantuje da je bilo dopinga na Eurobasketu

Izvor: Blic, 08.Nov.2011, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA Evropa demantuje da je bilo dopinga na Eurobasketu

Litvanski mediji su preneli da su jedan makedonski i jedan španski košarkaš bili pozitivni na doping testiranju na prvenstvu Evrope u Litvaniji, dok je FIBA Evropa brže bolje demantovala takve navode.

Direktorka Litvanske antidoping agencije Eva Stankuniene odbila je da na konferenciji za štampu u Vijnusu objavi imena "pozitivnih" igrača, a neprijatna vest zatekla je čelnike makedonske košarkaške >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << federacije.

"Ova vest je za nas kao grom iz vedra neba", izjavio je direktor svih reprezentacija Košarkaške federacije Makedonije, Ilija Merdžanovski.

Predstavnici FIBA Evropa su istakli da se navodi o dopingu plasiraju bez jasnih dokaza i da bi oni prvi bili obavešteni da je bilo "pozitivnih" igrača na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Povezane vesti: Dokuzovski: Naše veliko srce nas je dovelo do uspeha Skariolo: Navaro je košarkaški umetnik, on je poput slike u Luvru Završen san Makedonije, Španija prvi finalista EP
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dva dopinga na Evrobasketu?

Izvor: B92, 08.Nov.2011

Po jedan španski i makedonski košarkaš nisu prošli doping test na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, objavila je litvanska antidoping agencija. "Molim vas, neka bude jasno da su rezultati pokazali atipični nivo testosterona, a to još uvek nije isto što i pozitivni doping test"

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.