Delegacija skupštine Srbije u Vilnjusu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2009, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija skupštine Srbije u Vilnjusu

BEOGRAD - Na zasedanju Parlamentarne skupštine OEBS-a u Vilnjusu (Litvanija), na kojoj učestvuje više od 250 poslanika iz 50 zemalja, delegaciju Srbije predvodi šef stalne delegacije republičke skupštine pri Parlamentarnoj skupštini OEBS Suzana Grubješić, saopštila je danas informativna služba republičkog parlamenta.

Pored Grubješićeve i članovi stalne delegacije Gordana Čomić, Meho Omerović i Gordana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pop-Lazić učestvuju na skupu u glavnom gradu Litvanije, gde je 28. juna počelo 18. Godišnje zasedanje Parlamentarne skupštine OEBS-a, koje će trajati do 3. jula.

Glavna tema zasedanja je "OEBS: U susret novim bezbednosnim izazovima" i o njoj i drugim aktuelnim temama iz domena bezbednosti će se raspravljati na plenarnom zasedanju, ali i na političkom, ekonomskom i odboru za ljudska prava i demokratiju.

U svojstvu predsedavajućeg OEBS-a na plenarnom zasedanju je učestvovala i ministarka spoljnih poslova Grčke Dora Bakojani, koja je tom prilikom informisala članove Parlamentarne skupštine OEBS-a o rezultatima neformalnog ministarskog sastanka OEBS-a nedavno održanog na Krfu.

Bakojani je ukazala da će se zemlje OEBS-a zajedno suočiti sa novim bezbednosnim izazovima i raditi na pitanjima energetske sigurnosti, kao i na zaštiti ljudskih prava u novim uslovima, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.