Izvor: B92, 14.Jul.2010, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basesku: Kosovo nije smetnja Srbiji

Bukurešt -- Predsednik Rumunije Trajan Basesku izjavio je da stav Beograda o nepriznavanju Kosova ne bi trebalo da utiče na dalji proces evroatlantskih integracija Srbije.

Basesku je danas ponovio da Rumunija neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

"Rumunija je odlučna u stavu da ne prizna nezavisnost Kosova", rekao je Basesku na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicom Litvanije Dalijom Gribauskaite, koji boravi u poseti Bukureštu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Verujemo i da stav Srbije o nepriznavanju Kosova ne bi trebalo da bude faktor koji će ometati dalji napredak Srbije ka integraciji u evroatlantske strukture", kazao je on.

Basesku je tokom razgovora sa litvanskim šefom države zatražio podršku te zemlje za dalje integracije Moldavije u EU.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Basesku ponovio: Nećemo priznati Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2010

BUKUREŠT -..Predsednik Rumunije Trajan Basesku izjavio je danas da stav Beograda o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova ne bi trebalo da utiče na dalji proces evroatlantskih integracija Srbije i ponovio da Rumunija neće priznati nezavisnost južne srpske pokrajine..."Rumunija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.