[Za Dž] Dead Cyborg: Preuzmite besplatnu igru i budite donator ako vam se dopadne

Izvor: GameInfusion.net, 31.Jul.2011, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[Za Dž] Dead Cyborg: Preuzmite besplatnu igru i budite donator ako vam se dopadne

 

 
Mogao bih da vam pričam o igri Dead Cyborg, ali njen tvorac Endre Barath  to radi mnogo bolje od mene:

"Dead Cyborg je besplatna igra, sci-fi avantura bazirana na donacijama, za Windows, Linux i Mac. Priča je o smislu života... i smrti... u zarđalom post-apokaliptičnom svetu metala i betona."

"Ako volite istraživanje nivoa u pucačinama iz prvog lica, sviđaju vam se stare tekstualne avanture, ili sci-fi klasici dopašće vam se >> Pročitaj celu vest na sajtu GameInfusion.net << ova igra."

"Dead Cyborg će izlaziti u epizodama, prva epizoda je gotova. Sledeća epizoda će stići kada bude bilo uplaćeno dovoljno donacija [da pokrije] prvu epizodu. Puna igra će imati 3 epizode (ovo je sigurno, neće bit beskrajna priča ili tako nešto)."

I ovo je veoma važno: ovo je projekat koji radi jedan čovek. Kodiranje, umetnost, priča i dizajn - sve ovo radi Endi, Igra koristi besplatni Blender Game endžin.


 
Najzanimljivije je što se igra reklamira (što se vidi na početku trejlera) kao proizvod koji se plaća ako vam se dopadne. To znači da se finansira isključivo od igrača i njihovog zadovoljstva igrom, što je "human" način proizvodnje profita.

Koliko para toliko muzike... ili možda obrnuto? Prvu epizodu igre Dead Cyborg možete besplatno preuzeti sa zvaničnog sajta: http://www.deadcyborg.com/

 
Nenad NEŠIĆ
 
 

 

Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.