Više od trećine korisnika će zadržati Windows XP i nakon isteka podrške

Izvor: marketingITD.com, 24.Feb.2014, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od trećine korisnika će zadržati Windows XP i nakon isteka podrške

Iako zvanična podrška kompanije Microsoft za operativni sistem Windows XP prestaje od 1. aprila ove godine, mnogo je korisnika koji neće odustati od korišćenja ovog sistema. Istraživanje koje je sproveo Tech Pro Research pokazuje da 37 odsto korisnika planira da i dalje koristi Windows XP, za prelazak za Windows 7 će se odlučiti 38 odsto, dok će 11 odsto preći na Linux. Samo 5 odsto ispitanih izjavilo je da planira da se prebaci na Windows 8.

Izvor: techproresearch.com

Kao glavni razlog zbog kojeg će ipak zadržati Windows XP, korisnici su izjavili da Windows XP svejedno radi, pa ga nema potrebe menjati, ali ništa manje važno nije ni to što im brojni veoma važni programi zavise od ovog operativnog sistema.
Izvor: techproresearch.com

Da li neko među vama i dalje koristi Windows XP? Hoćete li nastaviti da ga koristite i dalje?
The post Više od trećine korisnika će zadržati Windows XP i nakon isteka podrške appeared first on marketingITD.

Nastavak na marketingITD.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta marketingITD.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta marketingITD.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.