Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2021, 15:08

Zidan: UEFA sankcije nemaju smisla

"Imamo pravo da igramo Ligu šampiona i to ćemo i uraditi, kao i uvek. Apsurdno je", poručuje Zinedin Zidan

Puno bure podiglo se ovih dana oko stvaranja Evropske Superlige. Jedan od inicijatora ove ideje bio je i predsednik madridskog Reala Florentino Perez, ali se za samo par dana sve srušilo kao kula od karata. UEFA je timovima koji su potpisali plan za organizaciju pomenutog takmičenja pretila ozbiljnim sankcijama, pa su engleski klubovi prvi povukli nogu. Od 12 osnivača, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ostala su tri, a među njima i Kraljevski klub iz glavnog grada Španije, pa se u medijima pojavila i priča da bi Blankosi mogli da budu izbačeni iz Lige šampiona. To će se ipak teško dogoditi, a trener aktuelnog osvajača Primere Zinedin Zidan smatra da su priče o izbacivanju apsurdne.

Subota, 21.00: (1,55) Real Madrid (4,10) Betis (6,00)

Govorio jepopularni Zizu za medije pred sutrašnji duel sa Real Betisom u okviru 32. kola španske Primere (21.00). Jedna od glavnih tema bila je naravno Superliga i pomenute sankcije od strane Evropske kuće fudbala.

"UEFA sankcije nemaju smisla. Imamo pravo da igramo Ligu šampiona i to ćemo i uraditi, kao i uvek. Apsurdno je", izjavio je francuski stručnjak.

Prvi čovek madridskog kluba Florentino Perez je prethodnih dana bio u centru pažnje, posle kraha Superlige govorio je o nužnosti ovog takmičenja, a Zidana su novinari upitali o odnosu sa predsednikom Blankosa, koji je često znao da bude nategnut.

"Razgovaramo s vremena na vreme, kao i uvek. On nas takođe posećuje i ništa se nije promenilo. Znamo gde stoji naš predsednik i to ništa neće promeniti".

Kada su predstojeći takmičarski izazovi u pitanju, Zidana i njegove izabranike najpre čeka težak duel sa Verdiblankosima u Primeri.

"Jako su dobar tim, često su dolazili ovde i pobeđivali. Moramo da damo sve od sebe i pokušamo da osvojimo tri boda".

Sledeće nedelje Real očekuje i duel sa Čelsijem u polufinalu Lige šampiona. Zidan je govorio u sudijama i njihovim odlukama u Ligi šampiona.

"Puno toga se pričalo, ali ne razmišljamo o tome da li će nas sudije oštetiti ili ne. Verujemo u njih i naporno ćemo raditi i igrati kako bi se boriti za trofej Lige šampiona".

Kadrovska situacija u klubu tokom čitave sezone je loša. U svakom trenutku je makar nekoliko bitnih igrača van stroja. Tako će Luka Modrić i Eden Azar biti u konkunreciji za sudar sa Betisom, ali u timu neće biti Tonija Krosa. Povreda muči i Ferlana Mendija.

"Istina je da je raspored bio jako naporan, ali tako je kako je, ne možemo da se žalimo. Sutra će Luka Modrić i Azar biti sa nama, ali ne i Kros, za kojeg očekujemo da bude spreman za utakmicu u Ligi šampiona. Ferlan neće igrati protiv Betisa i pratimo njegovu situaciju svakodnevno. Nadam se daće u utorak biti sa nama. Nije mu ostalo još puno, pitanje je dana kada će se vratiti".

Često se u poslednje vreme govori i o budućnosti Serhija Ramosa, kojem je ostalo još svega par meseci na važećem ugovoru.

"Tu je i srećan sam jer uvek želim da ga vidim sa nama. Nedostajemu par treninga, ali uskoro će ponovo biti u timu".

Kakva je Zidanova budućnost na Santijago Bernabeu?

"Interesuje me jedino ono što se dešava sada, ne šta dolazi u budućnosti i šta će se dešavati narednih meseci. Kasnije ćemo videti šta će biti, ali sada smo fokusirani na ono što sledi".

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Perez nastavlja da iritira svet: Superliga mora da počne što pre, nećemo izdržati do 2024!

Izvor: MozzartSport.com, 24.Apr.2021, 10:48

"Što je pre moguće, ne smemo dozvoliti da nam pobegne voz", poručio je prvi čovek madridskog Reala i incijator ideje o Evropskoj Superligi..Od kako je u nedelju uveče objavljena ideja o stvaranju Evropske Superlige, bura se istupanjem devet od 12 planiranih osnivača stišala, ali je ovo takmičenje...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.