Timoščuk: Spremni smo za Borusiju

Izvor: Vesti-online.com, 24.Feb.2014, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Timoščuk: Spremni smo za Borusiju

Fudbaler Zenita iz Sankt Peterburga Anatolij Timoščuk rekao je da se njegova ekipa dobro pripremila za utakmicu sa Borusijom iz Dortmunda u Ligi šampiona, ali i da je nemačka ekipa slabija u odnosu na prošlu sezonu, kada je igrala u finalu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Jirgen Klop  

Fudbaleri Zenita sutra od 18 sati na stadionu Petrovski u Sankt Peterburgu igraju protiv Borusije iz Dortmunda, prvu utakmicu osmine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << finala Lige šampiona.

"To nije ista ekipa koja je prošle sezone igrala u finalu. Tada su bili mnogo jači", rekao je Timoščuk.

 

Zenit je u decembru odigrao poslednju takmičarsku utakmicu, dok je Borusija u subotu izgubila od Hamburga sa 0:3.

"Takav poraz se dogodi ponekad, kada se ekipa koncentriše na predstojeću utakmicu u Ligi šampiona i mnogo trenira. Bez obzira na to - spremni smo. Dobro smo analizirali protivnika, a do utakmice ćemo sve pripremiti", rekao je Timoščuk.

 

"Jasno je da će u Nemačkoj Bajern biti šampion, pa mislim da se Borusija okrenula Ligi šampiona i nisam iznenađen što je žrtvovala prvenstvenu utakmicu. Želeli su da se dobro pripreme za meč protiv Zenita", dodao je Timoščuk, koji je prošle godine iz Bajerna iz Minhena vratio u Zenit.

 

Timoščuk će sutra odigrati 50. utakmicu u Ligi šampiona. On je rekao da će mu iskustvo igranja u važnim mečevima pomoći.

"Nadam se da će moje iskustvo pomoći ekipi da ostvari dobar rezultat. Mnogo smo trenirali, dva puta dnevno, ali nije mi bilo teško. Mislim da smo uradili sve što je stručni štab tražio od nas", rekao je on.

 

Trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop rekao je da očekuje bolju igru svog tima, od one iz meča u prvenstvu protiv Hamburga.

"Sutra ćete videti drugačiji tim, igraćemo mnogo bolje. Sami smo krivi za poraz od Hamburga", rekao je Klop.

 

Borusija će sutra igrati 199. utakmicu u evropskim takmičenjima. Ekipa je drugu godinu uzastopno izborila učešće među 16 najboljih ekipa.

"Ako iskoristimo naš potencijal, možemo da pobedimo svaku ekipu. Pobedili smo u teškoj grupi u prvoj fazi, pa sa mnogo samopouzdanja ulazimo u duel. Poraz protiv Hamburga neće ništa promeniti", rekao je fudbaler Borusije Nuri Sahin.

 

U nemačkom timu zbog povrede prepone neće biti Svena Bendera, napadač Robert Levandovski je prehlađen pa je njegov nastup neizvestan. Takođe, neizvesno je i da li će se defanzivac Mats Humels oporaviti od povrede desnog stopala.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ranjeni „milioneri“ u Rusiji, Vidić u Atini vodi Junajted

Izvor: Danas, 24.Feb.2014

Vicešampion Evrope uspešno je pregrmeo prvu fazu Lige šampiona, pa će Borusija Dortmund današnjim (18.00) gostovanjem u Sankt Peterburgu protiv Zenita pokušati da nastavi niz i obezbedi mirniji revanš osmine finala. „Milioneri“ su bili superiorni u grupnoj fazi, osvojili čak 12 bodova, ali...

Nastavak na Danas...

Levandovski: Želimo gol u Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2014, 15:41

Napadač Borusije iz Dortmunda Robert Levandovski istakao je da on i njegovi saigrači žele da postignu bar jedan gol na predstojećem gostovanju ekipi Zenita iz Sankt Peterburga, sa kojom će se večeras sastati u okviru top 16 faze Lige šampiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Uživo: Zenit protiv Dortmunda u hladnom Sankt Peterburgu, Jojić na klupi - 0:0

Izvor: Blic, 25.Feb.2014

Fudbaleri Zenita u prvom meču osmine finala Lige šampiona igraju protiv Borusije iz Dortmunda u hladnom Sankt Peterburgu...Trener Zenita Lućano Spaleti odlučio se da od prvog minuta tim u sastavu: Lodigin, Anjukov, Neto, Lombarts, Krišito, Faizulin, Vicel, Šatov, Aršavin, Rondon...Strateg nemačke...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.