Sve spremno za Super kup Evrope

Izvor: KGsport.info, 29.Nov.2013, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve spremno za Super kup Evrope

U srpskom dvoboju za Super kup Evrope, sutra od 20 sati, u Bečeju se sastaju osvajač Lige šampiona, beogradska Crvena zvezda i pobednik Kupa Evrope, Radnički Kon Tiki. Tako će ovi klubovi bar na trenutak vratiti stari sjaj Bečeju, gde je istoimeni vaterpolo klub 2000. godine osvojio Evroligu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << /> Na današnjoj konferenciji za medije, održanoj u Gradskoj kući Bečeja, akteri su najavili veliki spektakl.
Obećavamo rovovsku borbu u duelu dve izuzetne ekipe, gladne trofeja. Zajednički se trudimo da na neki način popularizejmo ovaj sport u gradu vaterpola. Poželeo bih da Bečej, sem što je organizator ovog spektakla, u budućnosti bude i akter jednog ovakvog meča. Procentualno, šanse su 50-50. Imali smo peh prošle nedelje, izgubivši tešku utakmicu u Kragujevcu. Odigrali smo slabo, dok je Radnički prikazao zrelu i ozbiljnu igru. Mislim da će ovoga puta presuditi agresivnost i voljni momenat“ – rekao je Dejan Savić, trener Crvene zvezde.
I u kragujevačkom taboru sa nestrpljenjem iščekuju borbu za novi evropski trofej.
“Drago mi je što ću učestvovati u još jednom finalu. Ovakve utakmice ostaju za ceo život, to su uvek praznici sporta. Sutra je veliki meč za oba tima, svi smo spremni da pružimo maksimum. Jedan od dva Dejana će osvojiti trofej, a nadam se da ću to biti ja. Ipak, nema sumnje da ćemo jedan drugome sportski čestitati, kako god da bude, jer se sastaju dve najbolje ekipe. Favorita nema, očekujem otvorenu utakmicu do samog finiša. Sa trenerske strane sam srećan, jer znam da će obe ekipe izgarati u bazenu, a presudni mogu da budu pojedini potezi kod tih igrača“ – smatra Dejan Jovović, trener Radničkog.
Posle ispadanja iz Lige šampiona, „crveno-beli“ će pokušati da se od ovosezonske evro scene oproste peharom. To bi Beograđanima bio četvrti pehar u ovoj godini, s obzirom na to da su pored najelitnijeg evropskog takmičenja osvojili i domaću duplu krunu.
“Drago mi je što se vaterpolo vratio u Bečej. Bio sam klinac kada je tim iz ovog grada vladao Evropom, tako da je i meni želja da se Bečej vrati u Prvu ligu i da ponovo zaigra na evropskoj sceni. Velika stvar za srpski vaterpolo je što dve naše ekipe igraju u Super kupu. To je još jedan dokaz da je ovo jedna od najjačih liga na starom kontinentu. Potrudićemo se da napravimo sjajnu vaterpolo predstavu dostojnu ovog takmičenja. Očekujem veliku borbru, jer motiva ima na pretek u oba tima“ – istakao je Andrija Prlainović, kapiten Zvezde.
Sa druge strane, i Kragujevčani žele da godinu završe sa još jedni peharo u svojim vitrinama. Ni u ovom susretu neće moći da računaju na povređenog Miloša Koroliju, ali se u tim vraća Srđan Vuksanović.
“Obema ekipama rezultat je u prvom planu, jer smo željni trofeja. Možda neće biti lepa utakmica za oko, jer je ulog veliki, ali sam zadovoljan što makar na jedan dan vraćamo vaterpolo elitu u Bečej. Od malih nogu smo svi sanjali da dođemo ovde i odigramo ovakav meč. Snovi se za neke od nas ostvaruju. Ući ćemo u anale vaterpola, jer se retko događa da se ovako vrhunsko takmičenje igra u Srbiji i da odavde dolaze obe ekipe koje se bore za trofej. To je dokaz da je vrh vaterpola u našoj zemlji i svi treba time da se ponosimo. Sutra će biti veliki dan za ovaj grad i nadam se da ćemo videti na tribinama te mlade nade Bečeja koji će možda u budućnosti ponovo odigrati finale“ – kazao je Filip Filipović, kapiten Radničkog.
Prvi čovek opštine Bečej, Vuk Radojević, poželeo je dobrodošlicu akterima.
“Čast nam je što se jedan ovako veliki spektakl organizuje u Bečeju. Zahvaljujem se klubovima i Vaterpolo savezu Srbije, što smo se na neki način vratili na vaterpolo mapu Evrope posle skoro 15 godina. Verujem da ćemo ovim Super kupom Evrope animirati mlade da se bave vaterpolom. Maksimalno ćemo se potruditi da budemo dobri domaćini i organizatori, kako bi utakmica protekla u najboljem redu“ – izjavio je Radojević.

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sve spremno za Super kup Evrope

Izvor: Radio Centar 987, 29.Nov.2013

U srpskom dvoboju za Super kup Evrope, sutra od 20 sati, u Beceju se sastaju osvajac Lige sampiona, beogradska Crvena zvezda i pobednik Kupa Evrope, Radnicki Kon Tiki. Tako ce ovi klubovi bar na trenu..

Nastavak na Radio Centar 987...

Srpski duel za evropski trofej

Izvor: Danas, 30.Nov.2013, 02:10

Prvi put u istoriji vaterpolo Super Kupa Evrope o trofeju će odlučivati dva tima iz Srbije. Na neutralnom terenu u Bečeju, u nekadašnjoj vaterpolo prestonici Starog kontinenta, ove subote od 20.00 snage će odmeriti osvajač prošle Evrolige, Crvena zvezda, i pobednik poslednjeg Evrokupa, Radnički...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.