Švajcarac hoće da igra za Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 24.Nov.2016, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Švajcarac" hoće da igra za Srbiju

Pažnju srpske sportske javnosti privukao je igrama u dresu varšavske Legije, a kada je još postigao dva pogotka u istorijskom meču Lige šampiona protiv Borusije, svi su se pitali može li i dalje da igra za reprezentaciju Srbije.

Aleksandar Prijović je centarfor prvaka Poljske, a u pasošu mu piše da je državljanin Švajcarske u kojoj se rodio i začiju reprezentaciju je igrao u mlađim kategorijama. S obzirom da nije nastupao za seniorski tim “sajdžija” ne postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pravna prepreka da obuče dres “orlova”, a kada se tome doda da i on ima želju na potezu je selektor Muslin.

- Sve je jasno, želim da igram za Srbiju. Srbin sam sto odsto. Rođen sam u Sent Galenu, kao i moj brat Novak i sestra Nina, ali su moji roditelji, otac Milenko i majka Mirjana, došli iz Srbije. Moje društvo iz Švajcarske je mahom srpsko. Zaista, Srbiju osećam kao svoju državu. Detinjstvo sam provodio po našim klubovima u ovom gradu i družeći se sa našim ljudima - kazao je Prijović u intervjuu za list Alo.

O svom statusu u Švajcarskoj Prijović kaže:

- Igrao sam za kadetsku i omladinsku reprezentaciju Srbije. Onda sam prestao da dobijam pozive, a mom tadašnjem klubu, Sionu, bilo je značajno da u sastavu ima mladog reprezentativca. Predsednik me je tada nagovorio da zaigram za Švajcarsku, ali moj prvi izbor je oduvek bila Srbija. I to nikada nisam krio. Tu sam. Imam veliku želju da ostvarim taj san! Ako mi stigne poziv Slavoljuba Muslina, stižem na pripreme bez razmišljanja. Spreman sam da dam sve od sebe za „orlove“!
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.