Subotić: Na „Alijanc areni” zapušićemo usta kritičarima

Izvor: Politika, 25.Feb.2011, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotić: Na „Alijanc areni” zapušićemo usta kritičarima

U derbiju 24. kola nemačkog fudbalskog šampionata Borusija iz Dortmunda gost Bajerna kojeg nije savladala u Minhenu gotovo dve decenije. – Mihajlović u Bariju spasava glavu na klupi Fiorentine

U premijernom meču 27. kola italijanskog fudbalskog šampionata Juventus u Torinu dočekuje Bolonju. Za „staru damu” posle niza neuspeha u 2011. svaki naredni meč ima predznak sudbonosnog u borbi za mesta koja vode u Ligu šampiona. Trenutno je na tek sedmom mestu s čak >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 14 bodova zaostatka za vodećim Milanom, a dodatan pritisak stvaraju i spekulacije po medijima da će na kraju sezone doći do potpune rekonstrukcije tima, a navodno samo Miloš Krasić ne mora da brine za posao.

U svakom slučaju Juventusu, koji će večeras igrati bez golmana Bufona koji je suspendovan zbog crvenog kartona, samo bi pobeda nad Bolonjom zacelila ranu koja je otvorena u prošlom kolu u Lečeu gde je doživeo šokantan poraz od autsajdera Lečea (2:0).

– Fokusirani smo samo na pobedu. Verujemo u sebe uprkos nekim lošim rezultatima, a svi smo usredsređeni na to da se vratimo na pravi kolosek i da na njemu ostanemo do kraja sezone – kazao je pred večerašnji okršaj na „Olimpijskom stadionu” Del Pjero, živa legenda Juventusa.

Mač na glavom, makar prema pisanju medija, visi i Siniši Mihajloviću. Naime, u slučaju sutrašnjeg neuspeha protiv poslednjeplasiranog Barija na njegovom terenu naš stručnjak bi već mogao da pakuje kofere u Fiorentini.

– Mnogi bi voleli da mi što pre vide leđa jer žele na klupu Fiorentine, pa su čak u iščekivanju moje smene odbili neke ponude. Ne obazirem se na to. Radim savesno ali sam svestan da bez rezultata nema ništa. Ipak, nadam se da ćemo kad-tad proraditi i pokazati šta i zaista možemo – istakao je Mihajlović.

Trener-početnik Vičenco Montela debitovao je pobedom u Bolonji na klupi Rome. Sutra će imati „vatreno krštenje“ pred domaćim navijačima, koji su višednevnim protestima ispred Rominog trening kampa „Trigorije” primorali Ranijerija da se povuče. U goste „vučici” dolazi Parma, a sigurno je da bi novom pobedom Montela razgalio srca navijača, kao što je uostalom učinio nebrojano puta golovima u dresu „vučice”.

U Nemačkoj je na programu 24. kolo. Veliki derbi igra se danas na „Alijanc aren” u Minhenu gde branilac titule Bajern, osokoljen pobedom u Milanu nad Interom u prvom meču osmine finala Lige šampiona (1:0), dočekuje suverenog lidera ovogodišnjeg šampionata Subotićevu Borusiju iz Dortmunda. U prvom delu sezone „milioneri” su kod kuće golovima Bariosa i Safina slavili s 2:0. Sada će im posao biti otežan pošto su pre nekoliko dana ostali bez, ove sezone, briljantnog čuvara mreže Romana Vajdenfelera koji će zbog povrede ligamenata kolena pauzirati šest nedelja.

– Odsustvo Vajdenfelera svakako je veliki peh za nas, ali mislim da ćemo Mats Humels, koji je ove sezone po mom mišljenju najbolji defanzivac u ligi, i ja uspeti da sprečimo protivnike da uopšte pokušaju da zatresu našu mrežu – samouveren je Neven Subotić pre današnji derbi.

Zanimljivo da Borusija u Minhenu nije pobedila gotovo 20 godina. Naime, poslednji trijumf „upisala” je 12. oktobra 1991, a od tada Bajern je slavio 12 puta, dok je šest mečeva završeno bez pobednika.

– Siguran sam da ćemo ponovo da pobedimo Bajern i to na njegovom bunjištu i da ćemo tako da zapušimo usta svima koji su rekli da smo ih u prvom delu sezone savladali uz mnogo sreće. Takođe, siguran sam da ćemo danas na „Alijanc areni” pokazati svim kritičarima da nismo slučajno lideri šampionata – „podvukao” je naš reprezentativac.

N. B.

objavljeno: 26.02.2011
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Bundes: Subotić se ne plaši Bajerna

Izvor: S media, 26.Feb.2011, 17:28

U Nemačkoj je danas na programu derbi sezone, Bajern u Minhenu dočekuje lidera Bundeslige, Borusiju iz Dortmunda. ..Gosti bi pobedom napravili značajan korak kia tituli, dok su tri boda imperativ i za Bajern koji vodi mrtvu trku sa Bajerom iz Leverkuzena za mesto koje vodi u Ligu šampiona...Nesreća...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.