Ružić: Neka država pomogne uspešnima

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Jul.2011, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Neka država pomogne uspešnima

Višemesečnom vapaju predsednika Dragana Đurića pridružuju se i njegovi saradnici. Potpredsednik Partizana, Branko Ružić, smatra da crno-beli, kao lideri ovdašnjeg fudbala, zaslužuju bolji tretman državnog vrha.
- Obaveza države je da u materijalnom smislu vrednuje rezultate uspešnih. A mi smo osvojili četiri titule za isto toliko godina, pridodali tri kupa, jedini predstavljali Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << u Ligi šampiona ili Ligi Evrope – podsetio je Ružić tokom jednodnevnog izleta na Pohorje i posete pripremama našeg prvaka.

Minule sezone generalni sponzor crno-belih bila je Elektroprivreda Srbije, preduzeće u državnom vlasništvu.
- Ne kažem da nam država uopšte ne pomaže, ali trebalo bi uporediti naša i ostvarenja drugih klubova, proceniti postoji li interes državnih kompanija za reklamu preko Partizana. To nije jednostran odnos, nego simbioza na obostrano zadovoljstvo.
Država stoji i uz Crvenu zvezdu, nedavno je potpisan ugovor o saradnji sa Telekomom.
- Tome ne mogu da se protivim makar se radilo o našem najvećem rivalu. Crveno-beli, ipak, ne mogu sve probleme da reše uz asistenciju države. U redu je da im se pomogne kao nedavno, kako bi regulisali dobijanje licence za učešće u evropskim kupovima, ali... Bave se trivijalnostima, a bili su pravci Evrope, Doduše, ta vremena su davno iza njih.
Sadašnjnost protiče u dominaciji Partizana, mada ima i onih koji kažu da to mora da se prekine. Prema čaršijskim pričama, politički pritisak bi vratio Crvenu zvezdu na vrh.
- Ne daj Bože da je to tačno. Bilo kom klubu, pa ni Zvezdi, ne može da pomogne ni politički pritisak, ni agresivan marketing, nego igrački i stručni kadar u koji rukovodioci veruju. Želim im da budu večito budu drugi, uz napomenu da je politički pritisak nedopustiv manir ponašanja u državi koja pretenduje na članstvo u Evropskoj uniji. Svesni smo da mnogi žele da prekinu naš niz, ali rivalitet mora da bude zdrav, jer samo tako može da poraste kvalitet takmičenja.
I ugla predsednika Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije, Branko Ružić komentariše sve veće prisustvo političara u sportu.
- Naš rad u klubovima ne bi trebalo da se doživljava pežorativno, već prirodno ako su efekti delovanja pozitivni. Političari su u prilici da zaštite klub od raznih pošasti, kakve su, na primer, moguće nepravilnosti oko transfera – dodao je potpredsednik Partizana, koji se u četvrtak vratio za Beograd.
Ulažite u fudbal
Ružić vidi način za boljitak srpskog klupskog fudbala.
- Svako ulaganje države ili privatnih kompanija u fudbal je pohvalno, jer bi se tako podigao nivo takmičenja u ligi koja je daleko od profesionalne. 
Komšinicu čekamo na terenu
Odnosi Partizana i Crvene zvezde odavno su daleko od idealnih, o čemu svedoče česta prepucanjava funkcionera.
- Što se tiče komšinice, neka izađe na teren, a mi ćemo se snaći. Još ako neko želi da uči od uspešnih, spremni smo da organizujemo seminare, u cilju edukacije, da pokažemo kako posluje dobar klub – rekao je Ružić.
Više novca od TV prava
Ne kriju rukovodioci Partizana da više od polovine godišnjeg budžeta popunjavaju prodajom igrača, ali im smeta što nemaju druge značajnije izvore prihoda.
- Zarađujemo skromna sredstva od prodaje TV prava u Super ligi, dok u zemljama gde je fudbal slabiji nego kod nas, poput Kipra ili Slovenije, klubovi dobijaju više novca na tom planu – uverava Ružić.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   EPS

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.