Radnički savladao crno-bele u „Pioniru“

Izvor: KGsport.info, 12.Sep.2013, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički savladao crno-bele u „Pioniru“

U petoj kontrolnoj utakmici pred start nove sezone, Radnički je ostvario i petu pobedu. Ovaj put „mušterija“ je bila ekipa aktuelnog šampiona Srbije i osvajača ABA lige beogradskog Partizana, koju je Radnički u sred praznog „Pionira“ savladao sa 80:75 (24:18, 13:17, 15:19, 28:21).
Radnički je sjajno započeo meč, pre svega zahvaljujući izuzetno raspoloženom Marinoviću, imao i 11 poena prednosti u jednom trenutku, tako da je prva četvrtina zasluženo pripala >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Kragujevčanima (24:18). U drugoj četvrtini Partizan je dodao gas i uspeo da drugi period igre dobije rezultatom 17:13, ali se ipak na odmor otišlo rezultatom 37:35 u korist Radničkog.
Partizan bolje startuje i u trećoj deonici, kada uspeva da dođe i do deset poena prednosti (49:39). Međutim, tim Miroslava Nikolića uspeo je da se konsoliduje i uzvrati žestoko, pa se u poslednji period igre ušlo sa rezultatom 54:52 u korist domaćina. Četvrtu četvrtinu Radnički odlično otvara i mini serijom (6:2) uspeva da ponovo dođe do vođstva (58:56). To je, ispostavilo se, bio ključan detalj na utakmici i Radnički je sigurnom igrom sačuvao prednost do kraja i slavio sa 80:75.
Najefikasniji igrač kod Radničkog bio je Marinović sa 26 poena, a u stopu ga je pratio Dimić sa 23 poena. U redovima crno-belih Milosavljević je postigao 17, a Šalić 16 poena.
Danas popodne ekipa putuje u Laktaše, gde će u petak i subotu igrati na turniru u organizaciji domaće Igokee. Pored Radničkog i domaćina turnira, učestvuju i ekipe Krke i Šibenika. Radnički svoj prvi meč na turniru igra u petak od 18 časova, sa slovenačkom Krkom, dok se u drugom meču, istog dana, ali od 20 časova i 30 minuta, sastaju Igokea i Šibenik. U subotu je na programu finale (19h), kao i utakmica za treće mesto (16.30h).
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.