Izvor: MozzartSport.com, 27.Maj.2020, 15:36

Posle 12 godina, Fortitudo u Evropi

U Ligi šampiona preciznije

Finalisti Evrolige 2004. godine, dvostruki šampioni Italije, jedan od najmoćnijih timova Evrope sa kraja 20. i početka 21. veka... To je već davna prošlost Fortituda. Potom su usledile godine tavorenja u nižim ligama. Prošle sezone Fortitudo se vratio u Seriju A, a sledeće se vraća i na evropsku scenu. I to u Fibinu Ligu šampiona, koja je već uspela da u svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << redove privoli i Darušafaku, Ritas i Bilbao.

Ponude je poslala i na adrese drugih klubova, između ostalog i Partizanu, ali pomenuti kvartet je za sada siguran i trebalo bi da Fibinom takmičenju vrati bar nešto starog sjaja, mada je jasno da je još daleko od Evrolige. Probaće bar da se izravna sa Evrokupom, videćemo da li će uspeti.

Fortitudo donosi bar nešto glamura koji Fibi i te kako nedostaje.

Ponosni smo što možemo da potvrdimo da se naš klub posle 12 godina vraća u evropska klupska takmičenja. To je bio jedan od naših ciljeva, ali nismo ni sami očekivali da ćemo uspeti već u povratničkoj sezoni u Seriji A“, rekao je predsednik kluba Kristijan Pavani, a preneo portal Eurohoops.

Podsetimo, Fortitudu je zbog finansijskih problema još 2013. zabranjeno da igra u bilo kom takmičenju, klub je osnovan pod novim imenom i krenuo je iz četvrte lige Italije. U trenutku prekida Serije A delio je semdo mesto na tabeli sa Rejerom i Trentom.

Već je najavljeno da će ekipu u sledećoj sezoni najverovatnije voditi Jasmin Repeša.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.