Počinje ABA liga, FMP na premijeri!

Izvor: Sportske.net, 02.Okt.2020, 12:16

Počinje ABA liga, FMP na premijeri!

Posle mnogo nepoznanica i tenzija, utakmicom izmedju košarkaša FMP-a i Primorske danas počinje nova sezona u regionalnoj ABA ligi.

Pandemija korona virusa je početkom marta prekinula prošlu sezonu. Takmičenje je potom krajem maja i definitivno proglašeno završenim, bez novog šampiona i ispadanja u niži rang.

Sedam meseci kasnije i nakon burnih sednica Skupštine ABA lige i medijiskih prepucavanja, danas počinje nova sezona u kojoj će se za titulu regionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << šampiona boriti 14 klubova.

Prvi meč u novoj sezoni će danas od 18.00 odigrati FMP i Primorska.

"Očekuje nas teška utakmica jer čitav period iza nas je doneo po prvi put neke nove stvari u košarku zbog virusa koji vlada. Dugo nismo odigrali takmičarsku utakmicu, ali tako je i drugim ekipama. Mi ćemo se potruditi da odbranimo domaći teren, verujem u svoje igrače, dobro smo radili i spremni smo za start lige", rekao je trener FMP-a Vladimir Jovanović.

On je naveo da njegov tim utakmicu mora početi "mudro i bez jurnjave".

"Pokušaćemo da nametnemo naš tempo i uz maksimalnu koncentraciju tokom čitavog meča verujem da možemo nasmejani napustiti halu", rekao je Jovanović.

-

-

Parovi 1. kola ABA lige:

Danas:

FMP - Primorska (18.00)

Subota:

Igokea - Mega (17.00)

Budućnost - Split (19.00)

Partizan - Borac (21.00)

Nedelja:

Cedevita Olimpija - Krka (20.00)

Ponedeljak:

Cibona - Crvena zvezda (18.00)

Petak, 9. oktobar:

Zadar - Mornar (20.00)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Coronavirus

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje 20. izdanje ABA lige, košarkaši Igokee dočekuju Megu

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Okt.2020

Sezona 2020/2021. regionalne ABA lige je jubilarna - 20, a kao i sva ostala takmičenja, startovaće pod posebnim uslovima zbog pandemije virusa korona. Biće jedinstvena i po tome što nijedna ekipa neće braniti titulu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.