Pobeda šampiona na startu nove sezone NFL

Izvor: N1 televizija, 07.Sep.2018, 06:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda šampiona na startu nove sezone NFL

U prvom meču nove sezone Nacionalne fudbalske lige aktuelni šampioni Filadelfija Iglsi su na svom stadionu pobedili Atlanta Falkonse rezultatom 18:12.

Utakmica na "Linkoln fajnenšal fildu" je počela sa više od pola sata zakašnjenja zbog loših vremenskih uslova, odnosno oluje u Filadelfiji.

Prvo poluvreme je proteklo u dominacijama odbrana i čvrstoj igri u kojoj su ulogu kod poena imali samo kikeri. Jedine poene u prvoj četvrtini su ostvarili Falkonsi, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za koje je fild-gol sa daljine od 21. jarda postigao Met Brajant.

Iglsi su izjednačili udarcem sa Džejka Eliota sa 26 jardi, dok se na odmor otišlo novim poenima Brajanta, koji je bio precizan sa 52 jarda.

ANOTHER @eagles TD for @JayTrain! #FlyEaglesFlypic.twitter.com/F8Y9qCdsQR

U trećoj četvrtini je viđen i prvi tačdaun u novoj sezoni, kada je Džej Adžaji istrčao za jedan jard i vođstvo Iglsa od 10:6.

Usledio je novi preokret, pošto je Atlanta takođe uspela da poentira, kada je Tevin Kolmen na početku četvrte deonice istrčao devet jardi za tačdaun, ali je Brajant promašio šut za ekstra poen.

Poslednje poene na meču je postigao Adžaji, što je i Filadelfiji donelo pobedu. On je prvo ostvario tačdaun trčanjem od 11 jardi, da bi potom na dodavanje Nika Folsa osigurao veću prednost konverzijom za dva poena (18:12).

U poslednjem napadu Atlante Hulio Džons je imao nekoliko odličnih hvatanja, čak i priliku za pobedu u poslednjoj sekundi, ali je tada uhvatio loptu van terena, što je bio znak da slavlje Iglsa može da počne.

Kvoterbek Filadelfije Nik Fouls je predvodio napad svog tima sa 19/34 kompletirana pasa i 117 jardi, uz jedan intersepšn.

Njegov kolega u timu Falkonsa Met Rajan je imao bačen 251 jard, uz 21/43 kompletirana dodavanja i takođe jednu presečenu loptu.

Da su Falkonsi pobedili MVP bi svakako bio vajd risiver Atlante Hulio Džons, koji je imao deset hvatanja za 169 jardi, koja ipak nisu bila dovoljna za pobedu.

FINAL: @Eagles WIN! #FlyEaglesFly#Kickoff2018pic.twitter.com/8chhQw0IHP
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Fudbal

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.