Izvor: MozzartSport.com, 05.Mar.2021, 19:35

Pirlo: Ne predajemo se ni na jednom od tri fronta

Strateg Juventusa veruje da njegovi izabranici mogu da odbrane skudeto i da eliminišu Porto iz Lige šampiona

Situacija u kojoj se Juventus trenutno nalazi daleko je od idealne, ali uprkos činjenici da za Interom, liderom Serije A, zaostaje dvocifreni broj bodova, kao i da će u revanšu osmine finala Lige šampiona protiv Porta juriti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gol zaostatka, Andrea Pirlo se ne odriče bilo kog od tri fronta na kojima torinski klub vodi bitke.

Iako su mnogi već otpisali mogućnost da Juventus odbrani državni tron kojim sebično gospodari od sezone 2011/12, Pirlo pred novi korak u šampionskoj trci ne razmišlja o bilo čemu osim o najvišim ciljevima. Ambicije stratega Stare dame nisu poremetili ni prosuti bodovi kroz sedam remija i tri poraza u 24 susreta usled kojih Bjankoneri za Interom zaostaju deset bodova uz utakmicu manje, te će torinski klub u subotu na svom terenu protiv Lacija pokušati da novom pobedom očuva nadu u povratak na čelo.

"Borimo se na svim frontovima i sve dok ima nade, moraćemo da pružamo sve od sebe u pokušaju da osvojimo prvenstvo. Nemamo pravo na grešku u trci za skudeto, potrebno je da pobeđujemo i čekamo kiks rivala, a ako se on ne dogodi na kraju ćemo mu pružiti ruku. Lacio je sjajna ekipa koja je na okupu nekoliko godina. Imaju jasno definisan stil, a rezultati govore o njima. Znamo da ćemo se suočiti sa timom koji takođe ima visoke ambicije. Pripremamo se za meč na najbolji mogući način, znajući karakteristike protivnika i svesni da neće biti lako", rekao je Pirlo uoči gostovanja rimskog kluba.

Pored prvenstvenih izazova, šampiona Italije naredne nedelje očekuje i revanš osmine finala Lige šampiona protiv Porta u kojem će pokušati da nadoknadi poraz 1:2 sa gostovanja, a u maju će Bjankoneri u okviru finala Kupa Italije izaći na megdan Atalanti

Kvota na Juventus protiv Lacija je 1,97

"Sve utakmice su presudne za Juventus. Za nas je sadašnjost sutrašnja utakmica, koncentrisaćemo se svom snagom na pobedu i tek tada ćemo razmišljati o Portu".

Posao Pirlu otežaće činjenica da su igrači veoma umorni usled brojnih obaveza što samo po sebi ograničava italijanskog stratega, a igrač koji sigurno neće izaći sutra na teren je povređeni Rodrigo Bentakur.

"Jutros su neki od nedostupnih igrača delimično trenirali sa timom, još uvek imamo jedan dan da nekoga oporavim. Šteta je što Bentakur odsustvuje, moraćemo da izmislimo nešto da izaberemo najbolju postavu".

Usled ograničenog igračkog kadra i gustog rasporeda Pirlo nije u prilici da nosiocima igre prijušti neophodan odmor.

"Kada igrate mnogo utakmica, dobro je kad imate dan ili dva odmora. To se odnosi i na Kristijana Ronalda. Sad kad smo u važnom periodu sezone i on je svestan toga, stisnuoje zube i radiće to sve dok nam bude trebalo. Pokazao je i nastavlja da pokazuje svoj veliki profesionalizam", rekao je Pirlo.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.