Pepe i Jamal u istoriji Lige šampiona

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 11:54

Pepe i Jamal u istoriji Lige šampiona

Proteklo veče u Ligi šampiona bilo je istorijsko kada gledamo starosnu dob igrača koji su nastupili u dva meča osmine finala.

Na "Dragau", odnosno "Maradoni" dobili smo najstarijeg i najmlađeg fudbalera u istoriji nokaut faze tog takmičenja.

Pepe je komandovao odbranom Porta i pokazao da i u poznim igračkim godinama može da se nadmeće sa najboljim svetskim fudbalerima.

Portugalski predstavnik je uspeo da sačuva svoju mrežu netaknutu, pa i slavi u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finišu protiv Arsenala, a Pepe da sa 40 godina i 360 dana postane najstariji učesnik ove faze Lige šampiona.

Nekih 2,500 kilometara dalje u Napulju, mlada nada Barselone Lamine Jamal je uradio skroz suprotno i postao najmlađi ikada.

Španski vunderkind nije učestvovao direktno u golu Roberta Levandovskog (1:1), ali je sa 16 godina i 223 dana takođe smestio svoje ime u istoriju najvećeg fudbalskog takmičenja na svetu.

Ono što je zanimljivo jeste da je Jamal rođen dve godine nakon što je Pepe odigrao svoj prvi meč u nokaut fazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.