Novi kiks Bajerna, sigurna pobeda Štutgarta

Izvor: Blic, 23.Apr.2011, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi kiks Bajerna, sigurna pobeda Štutgarta

Fudbaleri Ajntrahta uspeli su da odole Bajernu i nakon 1:1 u Frankfurtu ostave Bavarce na mestu koje vodi u Ligu Evrope, tri kola pre kraja Bundeslige. Domaći fudbaleri su poveli preko Rodea u 54. minutu, ali je Mario Gomez u 89. minutu spasio Bajern poraza. Veoma važnu pobedu ostvario je Štutgart koji je na Mercedes areni savladao HSV sa 3:0.

Iako su prošle nedelje deklasirali drugoplasirani Bajer iz Leverkuzena nakon odlaska Luja van Gala, Bajern nije uspeo da zadrži >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nivo igara i novim kiksom ozbiljno je ugrozio mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Oba tima su imala po nekoliko šansi u prvom poluvremenu, ali bez konkretnije završnice, da bi u 47. minutu prošlonedeljni het-trik heroj Mario Gomez propustio sjajnu priliku za vođstvo.

Kazna je stigla ubrzo, i to iz prekida. Timoščuk je loše reagovao, a na drugoj stativi se našao Rode koji je iz voleja savladao nemoćnog Buta.

Inicijativa Bajerna isplatila se u samoj završnici kada je Gomez iz nepostojećeg penala doneo bod Bavarcima koji je svejedno ostavio Hanover na trećoj poziciji - 1:1.

Štutgart je sa 3:0 savladao HSV i tako praktično ostavio goste bez Evrope sledeće godine. Na Mercedes areni, domaći fudbaleri su do pobede došli zahvaljujući dvostrukom strelcu Džeronimo Kakauu, a sa ova tri boda "švabe" su otišle na sedam bodova od zone ispadanja jer je Sent Pauli nakon preokreta poražen od Verdera - 3:1.

Reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović igrao je za domaći tim do 76. minuta, dok je Gojko Kačar u dresu Hamburga proveo ceo meč u igri.

"Pljačkaši" su vodili sa 1:0 posle prvih 45 minuta, ali je preokret započeo nespretni Torand autogolom u 51. minutu. Pizaro sa dva pogotka u 73. i 75. minutu preokrenuo rezultat na 3:1.

Leverkuzen je nastavio poteru za Borusijom iz Dortmunda pobedom nad Hofenhajmom od 2:1.

Gosti su poveli preko Sigurdsona, ali su Kadlec i Vidal preokrenuli rezultat i ostavili tračak nade "farmaceutima" da će doći do titule.

Trener Šalkea Ralf Rangink odlučio je da u duelu sa Kajzerslauternom odmori veliki broj igrača za duel polufinala Lige šampiona protv Mančester junajteda u utorak, što su gosti iskoristili i pobedili sa 1:0

Bundesliga, 31. kolo

Četvrtak:


Frajburg - Hanover 1:3

Subota:

Bajer - Hofenhajm 2:1

(Kadlec 40, Vidal 51 - Sigurdson 28)

Ajntraht - Bajern 1:1

(Rode 54 - Gomez 89p)

Šalke - Kajzerslautern 0:1

(Lakić 41)

Sent Pauli - Verder 1:3

(Bartels 29 - Torandt 51ag, Pizaro 73,75)

Štutgart - HSV 3:0

(Kakau 6,88 Gentner 78)

Borusija Menhengladbah - Borusija Dortmund 18:30h

Nedelja:

Volfsburg - Keln 15:30h

Nirnberg - Majnc 17:30h

Tabela: Dortmund 69, Bajer 64, Hanover 57, Bajern 56, Majnc 48, Nirnberg 46, Hamburg 43, Frajburg 41, Hofenhajm 40, Šalke 40, Verder 38, Kajzerslautern 37, Štutgart 36, Keln 35, Frankfurt 34, Volfsburg 29, Sent Pauli 29, Menhengladbah 26

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gomez spasao Bajern poraza, Štutgart siguran protiv HSV-a

Izvor: Sportske.net, 23.Apr.2011

Bajern tek u finišu stigao do boda u Frankfurtu i ponovo prepustio treće mesto Hanoveru. Šalke je, potpuno okrenut Ligi šampiona, poražen na svom terenu od Kajzerslauterna, dok je Štutgart osvojio važne bodove protiv Hamburga.

Nastavak na Sportske.net...

Bundes: Bajernu "beži" Liga šampiona

Izvor: Sportal.rs, 23.Apr.2011

Golom Maria Gomeza iz penala u 89. minutu Bajern je "iščupao" bod u Frankfurtu, pa će naredno kolo dočekati na četvrtoj poziciji, jedan bod iza glavnog konkurenta za plasman u Ligu šampiona Hanovera.

Nastavak na Sportal.rs...

BL: Dortmund pao, kiksnuo i Bajern

Izvor: B92, 23.Apr.2011

Fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha napravili su najveće iznenađenje u 31. kolu nemačke Bundeslige, pošto su pobedili lidera Borusiju Dortmund sa 1:0...Bajern je jedva izborio bod u meču sa Ajntrahtom, i to pogotkom Gomeza iz penala u 89. minutu, pa sada zaostaje bod za trećeplasiranim Hanoverom...

Nastavak na B92...

Dortmund poražen u gostima, Gomez doneo bod Bajernu

Izvor: Sportski Žurnal, 23.Apr.2011

Kad ne ide ne ide. Bajern se remijem protiv Frankfurta 1:1 verovali ili ne udaljio i od lige šampiona, odnosno tog trećeg mesta koje vodi u kvalifikacije. Doduše, Hanover nema preveliku prednost ali forma Bavaraca je zabrinjavajuća.. . Vodili su celu utakmicu domaći, da bi u 89. minutu sudija pokazao...

Nastavak na Sportski Žurnal...

BAJERN REMIJEM PROPUSTIO TREĆE MESTO

Izvor: Kurir, 23.Apr.2011

MINHEN - Fudbaleri Bajern Minhena igrali su danas kao domaćin nerešeno 1:1 sa Ajntrahtom iz Frankfurta u 31. kolu prvenstva Nemačke, čime su propustili šansu da preuzmu treće mesto na tabeli od Hanovera...Hanover je juče pobedio Frajburg u gostima sa 3:1 i tako se vratio na poziciju koja vodi...

Nastavak na Kurir...

Bajern remijem propustio priliku za treće mesto

Izvor: Glas javnosti, 24.Apr.2011, 07:04

MINHEN - Fudbaleri Bajern Minhena igrali su danas kao domaćin nerešeno 1:1 sa Ajntrahtom iz Frankfurta u 31. kolu prvenstva Nemačke, čime su propustili šansu da preuzmu treće mesto na tabeli od Hanovera...Hanover je juče pobedio Frajburg u gostima sa 3:1 i tako se vratio na poziciju koja vodi...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.