Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2016, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemanja Bilbija: Legija nije bauk

BANJALUKA- Igra koju smo prikazali u drugom poluvremenu pokazuje da Legije nije toliki bauk, rekao je Nemanja Bilbija, fudbaler Zrinjskog, te najavljuje senzaciju u revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Mostarci su u utorak na domaćem terenu u prvoj utakmici odigrali neriješeno protiv favorizovanih Poljaka (1:1) i tako pokazali da nisu bez šansi u narednom susretu u Varšavi. "Plemići" protivnicima i dalje prepuštaju ulogu izrazitih favorita, ali i poručuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da imaju recept koji ih može odvesti u treće pretkolo.

"U revanšu možemo i treba da igramo kao u drugom poluvremenu i nadamo se prolazu u treće kolo kvalifikacija. Legija je aspolutni favorit, bili bi i da je u Mostaru završeno 0:0 ili 2:1 za nas, ali mi ne idemo u Varšavu sa bijelom zastavom. Na revanš putujemo po iznenađenje", poručio je Bilbija.

Nekadašnji kapiten mlade fudbalske reprezentacije BiH smatra da su zbog prevelikog opreza na domaćem travnjaku propustili napraviti nešto više u prvih 45 minuta. Zato iz svega nastoje izvući pouke.

"S obzirom na to da nam je dolazio prvak Poljske, koji ima nekoliko reprezentativaca i iskustvo, a prošle godine su savladali veliki Seltik sa 4:0, logično je bilo da budemo oprezni i, rekao bih, bojažljivi. Upravo taj preveliki respekt nas je uveliko zakočio u prvih 45 minuta, kad nismo napravili ništa. Međutim, na poluvremenu smo se dogovorili da krenemo jače, shvatili smo da možemo igrati i ravnopravno parirati. Dokazali smo da Legija nije toliki bauk, zasluženo smo postigli gol i na kraju nismo izgubili", kazao je Bilbija.

Zbog primljenog gola "Pod Bijelim brijegom" aktuelni bh. šampioni moraće pokušati što prije zatresti mrežu u revanšu. Prvi susret otkrio je i neke slabosti Poljaka.

"Mislim da imaju defanzivni blok koji je najslabiji dio njihovog tima. Dva stopera i defanzivni vezni nisu njihova jača strana. Da se ne shvati pogrešno, Poljaci imaju sjajan tim, ali, kažem, to su neke slabosti koje ćemo pokušati pretočiti u svoju korist", izjavio je Bilbija i zaključio:

"Legija će i u revanšu diktirati tempo kao i u Mostaru, kada su imali veći posjed lopte. Međutim, nama je bitno da ne budemo previše bojažljivi i onda ništa nije nemoguće. Idemo u Varšavu da postignemo pogodak, znam da to možemo, samo treba da budemo odlučniji i posvećeni našoj igri više nego protivniku".

Revanš se igra idućeg utorka, a Zrinjski je jedini preostali bh. klub u Evropi nakon eliminacije na startu Radnika iz Bijeljine, Širokog Brijega i tuzlanske Slobode.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.